torsdag, desember 2, 2021

Begynnelsen på slutten for Facebook

Må lese

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det er absolutt ingenting som hindrer Facebook i å lese alle meldingene dine, vite hvor du befinner deg, hvilke sider du surfer på og mye, mye mer. Når vi samtidig vet at mange spesielt de unge blokkerer annonserer på grunn av at de ikke vil at annonsører skal vite hva de gjør og at de bruker andre former for kommunikasjon, er ikke veien lang for at de slutter helt med Facebook.

Dagens Næringsliv har snakket med kommunikasjonsdirektøren for Facebook i Nord Europa Tina Kulow og hun bekrefter at de kan lese meldingene dine, men at de ikke kommer til å gjøre det. Endringen som gjorde dette mulig kom da Facebook for ca. et år siden skilte ut Messenger i en egen app.

Når sant skal sies er dette tilfelle med nesten alle Apper du laster ned på telefonen din, årsaken til at apper er så populære er nettopp den innsikten den gir utgiver av appen, innsikten de får er ditt liv, dine venner og interesser. De fleste apper kunne løst de samme oppgavene de gjør i dag, med dette unntaket hvis de bare hadde laget en mobilside istedenfor.

Det er uforklarlig hvordan vi alle, meg selv inkludert godtar en peeping tom inn å våre liv. Vi reagerer ikke lenger og det vet Facebook.  Facebook sier de bare bruker dette til å verifisere brukernes identitet og det stemmer sikkert, men det er ikke poenget. En tanke når du godtar brukervilkårene ved nedlasting av app, har dine venner godtatt at de plutselig har tilgang til din adresseliste og kontakter. Jeg er rimelig overbevist om at hvis jeg kom bort til deg på gata og ba om å få lese alle SMS meldingene dine og se hvem du har i adresselisten din at du ville bedt meg om å dra til helvete.

Pr i dag virker det som om det bare er forbrukermyndigheter i noen land som er opptatt av spørsmålet og som jobber i motbakke mot all innsikten i våre liv.

Alt går i sykluser og makt korrumperer og smuldrer, den arrogansen som gjør at det er helt naturlig for Facebook å be om og lagre all mulig informasjon om oss og så videreselge denne til annonsører er et tydelig tegn på at en epoke snart er over.

Er helt overbevist at ønsket om likes snart blir mindre viktig enn privatlivet vårt og privatlivet til de vi er glade i.

- Advertisement -

Siste nytt

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

More Articles Like This