Bauer eier nå Radio Norge

0
94

Noen radiostasjoner skifter eiere raskere enn andre skrifter undertøy, hvis man med andre tenker på Lars Monsen på tur. Medietilsynet har nå godkjent Bauer radio Limited som ny eier av SBS Radio Norge.

Det ble i april kjent at de skrev en kjøpsavtale med Discovery Communications Nordic AP om å kjøpe alle deres radiostasjoner i Norden. Det inkluderer blant annet Radio Norge og Radio 1 og en eierandel i DAB nettet. Trolig var dette nettet en viktig årsak til kjøpet og en faktor som økte prisen kraftig.

Radio er konsesjonsbelagt og derfor måtte medietilsynet og kulturdepartementet godkjenne overtagelsen. Det er nå godkjent.  Årsaken til godkjennelsen er at ikke Bauer gjennom sitt oppkjøp får tilstrekkelig andel av radiomarkedet til å kunne hindre transkaksjonen. Bauer får 12,2 % av det totale markedet og grensen går på 1/3 del.

SBS Radio Norge har flere kanaler, blant annet Radio Norge, Radio 1, Radio Rock, The Voice og rock klassiker.

Selv om Bauer radio Limited (og deres eier Bauer Media) ikke er kjent i Norge er de en gigant innen media. Bauer Media som har hovedkontor i Hamburg ble startet allerede i 1875 og har over 11 000 ansatte i over 20 land.  Omsetningen i 2014 var på 2,4 milliarder euro.

tabola

No posts to display