søndag, mars 7, 2021

Gal mann printer ut hele Wikipedia

Må lese

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Selvfølgelig er dette kunst, Michael Mandiberg fra New York er konseptkunstner og har bruk de siste tre årene av sitt spennende liv til å printe ut Wikipedia. Han omtaler prosjektet som en «poetisk gest mot det nytteløse omfanget av big data» Og det er mye, det er 11 500 000 oppføringer levert av 7 500 000 bidragsytere.

Det tar tid og det koster penger. Mye penger og spesielt bra for miljøet er det heller ikke. Wikipedia inneholder veldig mange feil, noen åpenbare som kjente mennesker som likevel ikke er det, og mange, de aller fleste feil som er resultat av synsing fra forfatteren. En del av kunstneren sin tanke er at også feilene printes ut og da foreviges. Evig eies kun det trykte.

Et problem i begynnelsen var for Michael Mandiberg var å finne frem og trykke print på hver enkelt side, det gikk ikke så kunstnere som også er aktiv på Wikipedia skrev en programvare som omformer nettsidene til printervennlige sider.

(Litt som posten sin tjeneste hvor du kunne sende de en mail som de printet ut og postet for deg).

Etter denne programvaren har alt blitt enklere, dataen lastes inn til selvpubliseringsløsningen Lulu.com og så vil de kunne printe dette ut i løpet av 2 uker. (Michael Mandiberg brukte opprinnelig 3 år.)

Underholdene å vita at du nå for kun 3,6 millioner kroner kan få hele Wikipedia i utprintet versjon, lekkert innbundet i bokformat i løpet av bare 14 dager.  Dette utgjør 7600 enkeltbøker som en med normal lesehastighet vil med døgnkontinuerlig lesing bruke 20 år på å komme igjennom.

For nerder kan vi informere at for øyeblikket er datafilen (kun tekst) som utgjør Wikipedia på CA 11 GB.

 

Lykke til med lesingen.

- Advertisement -

Siste nytt

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. - Det er selvsagt coronaen som...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

Berit Kjøll beklager at Johann Koss ikke stiller til gjenvalg

Idrettspresident Berit Kjøll beklager at 2. visepresident i idrettsstyret, Johann Koss ikke ønsker å stille til gjenvalg på idrettstinget 2021.

More Articles Like This