Åpner «puben» etter å ha vært stengt i 3 måneder

0
78

Det er vanligere for briter å gå på pub, enn det er vanlig for oss her på berget å gå på cafe. – I over tre måneder har det ikke vært mulig å svinge innom puben på vei hjem på grunn av Covid-19 pandemien.

Men nå er det lys i enden av tunnelen, smittetallene har gått tilstrekkelig ned slik at Englands viktigste kulturinstitusjon igjen kan åpne.

Les: Giganter boikotter Facebook

Lørdag får pubene i England åpne igjen, såfremt de overholder en rekke smitteverntiltak. Alle gjester må registreres, alle bord må ha god avstand, alle gjester må sitte ned, og det er ikke lov å stå ved disken utover når man bestiller.

Mens enkelte mener det er skjødesløst av regjeringen å la pubene åpne allerede, er gleden stor blant mange pubeiere som har havnet i økonomisk knipe på grunn av manglende inntekt de siste månedene.

Norske Are Kolltveit driver puben Chandos Arms i Nord-London sammen med kona Emily. Han sier til nyhetsbyrået AP at han er litt nervøs før gjenåpningen, men at han både håper og tror at gjestene vil følge reglene.

Les på Sporten: Bekreftet: Leroy Sané dratt fra Manchester for å vinne Champions League

– Det blir ikke helt det samme som før, men vi skal gjøre vårt beste for å gjøre opplevelsen like god som før, sier han.

Puber i Nord-Irland åpnet fredag, mens pubene i Wales og Skottland må vente til henholdsvis 13. og 15. juli

tabola

No posts to display