torsdag, desember 2, 2021

Amazon VS forfattere

Må lese

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Amazon verdens største nettbokhandel har provosert en rekke forfattere ved og etter deres mening dumpe prisen på e bøker og derigjennom å sørge for mindre inntekter for forfattere og forleggere. I Norge har vi en unik ordning som sørger for å holde både bredde og prisnivå oppe til glede for lesere, bokhandlere og forlag.

900 forfattere har skrevet under på et opprop rykket inn som en annonse i New York Times og på en egen hjemmeside: Det er en imponerende liste som oppforer sine lesere til å sende sjefen og hovedaksjonær Jeff Bazon i Amazon en personlig melding. Du finner oppropet og listen over forfattere her: Authorsunited.net

Blant forfatteren som har signert finner vi;

John Grisham kjent for juridiske dramaer og at nesten alt han skriver blir filmatisert. Hans liste består blant annet av, The Firm (Firmaets mann) Pelikan rapporten og klienten.

Donna Tartt mest kjent for Den hemmelige historien og etter et opphold kom 2013 med den kritikerroste romanen The Goldfinch.

Og skrekkens mester Stephen King som virkelig er hoffleverandør til film og tv serier, han startet sin karriere med et kick ved å skrive Carrie i 1973 og siden det har rent ut bøker og historier i høyt tempo. Vi kan nevne The Dark Tower serien, Den grønne mil, Misery og Four past midnight.

Foranledningen til protesten er en konflikt mellom Amazon og forlaget Hachette i forbindelse med inngåelse av en avtale for en ny periode og formålet med annonsen som sto på trykk på søndag er å presse Amazon til å undertegne en ny avtale.

Forfatterne mener Amazon de siste månedene har gått til flere grep mot Hachettes forfattere, som dermed ufrivillig har havnet i midten av konflikten, blant annet gjennom følgende:

– Boikottet Hachettes forfattere gjennom å avslå forhåndbestillinger på Hachettes forfatteres bøker og e-bøker, gjennom å si at de er utilgjengelig, skriver forfatterne.

Forfatterne skriver videre at Amazon har nektet å gi prisavslag på mange av Hachette-forfatternes bøker.

Videre skriver de at Amazon har forsinket leveringen av tusenvis av Hachette-forfatteres bøker, og foreslått at lesere kanskje vil foretrekke bøker som ikke utgis på Hachette.

Til informasjon er de fleste av forfatterne i oppropet ikke på Hachette.

Amazon sitter ikke stille og tar imot juling, som et motsvar har de opprettet nettsiden Readersunited.com her ber de sine kunder sende e mail til Hachettes sjef Michael Pietsch.

 

Deres argument er som følger: Hvis vi vil ha en sunn lesekultur, må vi jobbe hardt for å være sikker på at bøker faktisk er konkurransedyktige mot andre medier, og en stor del av dette er å jobbe hardt for å gjøre bøker mindre dyre».

Amazon ønsker å selge mestepartnen av e bøkene for litt over 60 kroner, mens prisen nå er mellom 50 og 100 % over det.

Amazon hevder videre de har gitt tre tilbud til Hachette for å unngå at forfatterne skvises i midten av konflikten, men at forlaget har avslått tilbudene.

- Advertisement -

Siste nytt

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

More Articles Like This