80 år og fortsatt produktiv

0
128

Leonard Cohen, har med dyp stemme og dype tekster trollbundet kvinner i livets høst i årtier, og nå på sin 80 årsdag 21 september kommer han med sitt 13 studioalbum. Leaonard Cohen som ble robbet for alt han eide av sin regnskapsfører fortsetter å turnere og produsere, i tillegg til å være musiker er den kanadiske ungfolen også forfatter og poet.

Det var under et hyllest arrangement til Leonad Cohen i Dublin i går at nyheten om albumet som ifølge informerte kilder skal hete Popular Problems at nyheten kom.

Her er de største sangene hans:

 

Leonard Cohen debuterte som poet i 1956 og har siden utgitt flere diktsamlinger, to romaner og 15 album. I tillegg til sin egen diskografi har andre artister gjort over tusen innspillinger av hans sanger. Blant de mest kjente er «Hallelujah» som gitarkameratene 2 har laget en versjon av, «Suzanne», «First We Take Manhattan», «Bird on the Wire» og Im your man.

Tekstene spenner fra romantikk og religion til krig, kjærlighet og politikk, fellestrekket er at det fremføres med stort alvor. Sangene har av mange blitt oppfattet som depressive, noe en anmelder satte på spissen da han skrev at platene hans burde selges sammen med barberblad. Etter at stemmeleiet sank i løpet av 1980-årene, har Cohens dype stemme og lyse kvinnelige korister nærmest blitt et varemerke.

 

 

tabola

No posts to display