Alle spionerer på alle

0
136

Det er ikke lurt å bruke mobiltelefon hvis du planlegger noe som du ikke vil andre skal vite om, for alle avlytter alle. PÅ privatmarkedet har det aldri blitt solgt mer overvåkningsutstyr, folk syr inn sporsendere i klærne til hverandre, kloner mobiltelefoner og leier inn privatdetektiver.  Det kommer nesten ukentlig nye avsløringer om overvåkning og spionasje også blant «venner».

Edward Snowden avslørte at Amerikansk etterretning overvåket den tyske regjering og flere sentrale politikere. Den Tyske forbundskansleren Angela Merkel kokte over i raseri da hun fikk vite at de hadde avlyttet mobiltelefonen hennes. Men nå har nye avsløringer kommet som er rimelig flaue for Tyskland. I mange år har Tysk etterretning hjulpet USA med å spionere på den franske regjeringen og Eu kommisjonen i Brussel.

Tyskland har hjulpet USA med å gjøre nøyaktig det samme mot sine nærmeste samarbeidspartnere som de ba USA om å komme med en ektefølt beklagelse for at de hadde gjort mot dem. Tyskland truet til og med i noen dager med økonomisk boikott og avlyste en rekke felles arrangementer.

Enda bedre, tyske medier skriver at Tysklands forbundskansler Angela Merkels kontor skal ha kjent til at BND overvåket Elysees-palasset og EU-kommisjonen på vegne av USAs etterretningsorganisasjon NSA.

Ifølge avisa Süddeutsche Zeitung skal det ha blitt drevet telefonavlytting av høytstående tjenestemenn i det franske utenriksdepartementet, presidentpalasset i Paris og EU-kommisjonen i Brussel fra en tysk lyttepost i Bad Aibling, sør for München.

Disse avsløringene kommer bare dager etter avsløringer om industrispionasje, blant annet mot Europeisk forsvarsindustri og flyprodusenten Airbus også dette utført av NSA med Tysk hjelp.

Tyskland har nå nedsatt en kommisjon for å se på om påstandene stemmer.

tabola

No posts to display