Alexander Sørloth scoret seg forbi en av de største spisslegendene

0
231
Sørloth har tatt over i La Liga. (foto: Villareal)
Advertisement

Den varmeste spotlighten fra Norge er rettet mot Premier League og duoen Erling Haaland/Martin Ødegaard. Det er derfor lett å glemme at vi har en av de beste spissene i La Liga. Alexander Sørloth løper rundt i den gule Villareal-drakta og scorer med største selvfølgelighet mot Barcelona, Real Sociedad og Real Betis. På søndag var 28-åringen med å avgjøre kampen mot sistnevnte og passerte legenden Lewandowski.

Sørloth er virkelig i ferd med å skape et navn for seg selv i La Liga. Etter gårsdagens kamp er Sørloth på 6.plass på La Liga sin toppscorerliste med 13. mål, ett mer enn den polske superstjernen Robert Lewandowski.

LES: Et overraskende fenomen hos Barcelona

Søndag stod Sørloth for en assist og scoret vinnermålet for Villarreal i 3 – 2 seieren mot Real Betis borte på Estadio Benito Villamarín. Det kunne lett blitt to mål for Alexander Sørloth, men i det 40.minutt etter å ha kommet igjennom foran målet til Rui Tiago Dantas da Silva, valgte han å sentre til Alex Baena som lett kunne trille ballen i et mål som var tomt.

Midtveis i den andre omgangen, på 2-2, ble kampen avgjort med store prestasjoner av to skandinaver i hver sin ende av banen. Først gjorde Filip Jørgensen i Villarreal-målet to strålende redninger da Ezequiel Avila først fyrte løs, og Nabil Fekir deretter nådde returen på kloss hold.

SPORTEN: Det har begynt å gnistre igjen av Mohamed Elyounoussi

Gerard Moreno dro opp en kontring for Villarreal. Baena gjorde et tungt løp i midten, og forsvarerne fulgte ham. Dermed kunne Baena dytte ballen ut til Sørloth på venstresiden, og han scoret med et tungt diagonalskudd.

Betis tok ledelsen to ganger hjemme i Sevilla. Først var det ved Guido Rodriguez, så ved Willian José. Villarreal-spillerne mente at ballen hadde vært ute før Pablo Fornals slo innlegget Willian José tok på volley, men ble ikke hørt.

Sørloth var involvert også i 2-2-målet, uten å røre ballen. Moreno slo et innlegg med retning mot nordmannen, og i forsøket på å hindre at ballen nådde ham nikket Sokratis Papasthathopoulos den i eget mål.

ENGELSKE KLUBBER: City-spiller: Gareth Bale bedre enn utenomjordiske Erling Haaland

Rett etter 3-2-målet til Sørloth ble det drama med knuffing og filming ved sidelinja, og to røde kort. Avila kastet seg ned og lot som Alberto Moreno hadde skallet ham. Det endte med at begge ble utvist.

Alt du trenger å vite: Villareal – Valencia

tabola

No posts to display