Et overraskende fenomen hos Barcelona

0
77
Spiller bedre når Xavi senker skuldrene. (foto: Barcelona)

Når en fotballtrener signerer for de største klubbene i verden, vet han (er fortsatt en han) at det eneste du ikke får kjeft for, er ved seire. De største klubbene slipper ikke unna med «glimrende spill, men uheldig i avslutningene», «dommeren avgjorde kampen» eller «imponerende opphenting til uavgjort». Seire og titler, det er det som skaper nattesøvn for en storklubb trener. For Xavi Hernandez har søvnen kommet etter at han sendte inn sin oppsigelse.

Dagen etter at Jürgen Klopp avleverte sin oppsigelsesbeskjed til verden, kom Xavi med det samme budskapet om at han gir seg etter sesongen. To fotballbomber, men der Klopp var sliten, var Xavi skuffet. Barcelona-jobben gir lite igjen i forhold til den ekstreme arbeidsmengden som legges inn. Vi var spente på hvordan Xavis såre exit ville påvirke resten av sesongen, Barcelona-treneren har selv kommet til konklusjonen.

LES: Villig til å bruke store penger for å hente «hjem» August Mikkelsen

På fredag vant Barcelona en viktig 1-0 seier mot Mallorca i La Liga, en klubb som har en «alle-mann-i-forsvar» stil.

-Det var krevende å angripe det fem-kjedede forsvaret som Mallorca stilte opp med, for den gjorde det vanskelig å skape noe. Aguirre (Mallorcas trener) er dyktig til å sette opp laget sitt defensivt, sier Xavi ifølge Sport.

Med seier har Xavi satt et minipress på Ancelotti og Real Madrid, som ligger fem poeng foran, med kamp mindre spilt.

SPORTEN: Liten tvil om at Thomas Frank gjør seg klar for Manchester United

Så kommer den oppsiktsvekkende uttalelsen fra Xavi som vi ikke helt vet hvordan vi skal ta.

-Jeg synes at laget har forbedret seg etter at jeg sa opp, kommer det fra Barcelona-treneren.

Tolk det som du vil. For oss blir dette et helt nytt fenomen. Vi har sett det tidligere når trenere blir sparket med umiddelbar virkning, men ikke når en trener frivillig trer med varsel om det måneder i forveien.

Alt du trenger å vite: Liverpool – Manchester City

tabola

No posts to display