Albania det hotteste reisemålet denne sommeren

0
309
Foto: Finn Reise

Albania er destinasjonen som øker aller mest og er i ferd med å bli det nye «Kroatia». Det viser tall fra Finn Reise. 

2018 ser ut til å bli et rekordår for feriereiser til utlandet blant nordmenn, særlig når det gjelder sommerferien. Flere av de kjente turoperatørene melder om rekordartet salg, som ikke har blitt mindre med de siste ukers kuldeperiode.

Spania, Hellas, Kroatia og Bulgaria er de mest populære sommerferie-destinasjonene blant nordmenn i år. Likevel er det ett land som kan skilte med helt fenomenal vekst på bestilling av pakkereiser så langt i 2018, og spås å kunne bli “det nye Kroatia”.

– Albania ser ut til å bli en av nordmenns nye favorittdestinasjoner for sommerferien. Hittil i år har vi sett en vekst på 400 prosent i antall bestilte pakkereiser til Albania sammenlignet med i fjor, og jeg tror det bare vil fortsette å øke, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise:

– Albania har vakre strender, gode hoteller, det er rimelig, og så er det fortsatt “nytt” for mange av oss. I tillegg er det mye større tilbud av pakkereiser med direkteflyvninger dit nå, noe som gjør det fristende for mange, sier Berge.

Spania troner på toppen

Spania er fortsatt nordmenns mest ettertraktede feriemål, både når det gjelder pakkereiser, fly og feriehus.

De mest populære destinasjonene er Gran Canaria, Torrevieja, Alicante, Marbella, Mallorca og Malaga, og dette er også stedene som fyller seg raskest opp, viser tall fra FINN reise.

Andre destinasjoner som opplever stor vekst for sommerferien i år, er Tyrkia, med 40 prosent vekst på pakkereiser og 200 prosent vekst på flybilletter sammenlignet med i fjor, samt Malta og Frankrike – som begge har hatt vekst på over 70 prosent (pakkereiser).

– Terrorfrykt har tidligere preget særlig Frankrike og Tyrkia, men nå, når forholdene har roet seg, ser vi at disse destinasjonene er på full fart tilbake. Malta er også populært, da det er mange gode flyløsninger og operatører som tilbyr rimelige pakker. I tillegg har Malta en rik og spennende historie, og et herlig klima med mange soldager, sier Berge.

tabola

No posts to display