onsdag, desember 8, 2021

Albania det hotteste reisemålet denne sommeren

Må lese

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Albania er destinasjonen som øker aller mest og er i ferd med å bli det nye «Kroatia». Det viser tall fra Finn Reise. 

2018 ser ut til å bli et rekordår for feriereiser til utlandet blant nordmenn, særlig når det gjelder sommerferien. Flere av de kjente turoperatørene melder om rekordartet salg, som ikke har blitt mindre med de siste ukers kuldeperiode.

Spania, Hellas, Kroatia og Bulgaria er de mest populære sommerferie-destinasjonene blant nordmenn i år. Likevel er det ett land som kan skilte med helt fenomenal vekst på bestilling av pakkereiser så langt i 2018, og spås å kunne bli “det nye Kroatia”.

– Albania ser ut til å bli en av nordmenns nye favorittdestinasjoner for sommerferien. Hittil i år har vi sett en vekst på 400 prosent i antall bestilte pakkereiser til Albania sammenlignet med i fjor, og jeg tror det bare vil fortsette å øke, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise:

– Albania har vakre strender, gode hoteller, det er rimelig, og så er det fortsatt “nytt” for mange av oss. I tillegg er det mye større tilbud av pakkereiser med direkteflyvninger dit nå, noe som gjør det fristende for mange, sier Berge.

Spania troner på toppen

Spania er fortsatt nordmenns mest ettertraktede feriemål, både når det gjelder pakkereiser, fly og feriehus.

De mest populære destinasjonene er Gran Canaria, Torrevieja, Alicante, Marbella, Mallorca og Malaga, og dette er også stedene som fyller seg raskest opp, viser tall fra FINN reise.

Andre destinasjoner som opplever stor vekst for sommerferien i år, er Tyrkia, med 40 prosent vekst på pakkereiser og 200 prosent vekst på flybilletter sammenlignet med i fjor, samt Malta og Frankrike – som begge har hatt vekst på over 70 prosent (pakkereiser).

– Terrorfrykt har tidligere preget særlig Frankrike og Tyrkia, men nå, når forholdene har roet seg, ser vi at disse destinasjonene er på full fart tilbake. Malta er også populært, da det er mange gode flyløsninger og operatører som tilbyr rimelige pakker. I tillegg har Malta en rik og spennende historie, og et herlig klima med mange soldager, sier Berge.

- Advertisement -

Siste nytt

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

More Articles Like This