tirsdag, april 13, 2021

99 prosent sier nei takk til El biler

Må lese

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

I Norge er kollektivfeltene fulle av el biler som suser forbi køen om morgenen fylt med store lettelser i avgiftene og flere andre fordeler. El bil er populært og Norge er verdens største marked i forhold til folketall. Sitasjonen i resten av Europa er en helt annen. Finansrådgivingsselskapet PwC har gjennomført en undersøkelse blant kjøpere av nye bilder i Storbritannia, Frankrike og Tyskland om de er villige til å kjøpe noen av de elektriske bilmodellene som tilbys i markedet.

Svaret var tydelig: 99 prosent sa nei.

Mens debatten raser i Norge om vi skal subsidiere el biler for å oppnå miljøfordeler viser i hvert fall denne store europeiske undersøkelsen at holdningene til el biler i resten av Europa er dårlige. Det er lett å se mangel på incentiver igjen ikke bare i holdningene til el biler, men også, naturlig nok, i salgstallene. Det selges mye El biler i Norge og nesten ingenting i andre land.

Holdninger til hybridbiler er mer positive, kan en slik 21 prosent vurdere å kjøpe. 62 prosent er å holde seg til det å sitte på en bensin eller dieselmotor under panseret. I Frankrike 37,2 prosent foretrekker en dieselmotor, som er ti prosent mer enn i Storbritannia og Tyskland.

Mer enn halvparten av bilkjøpere sier også nei til å forby unødvendig store SUVer. Bileiere vil at bilprodusentene tar ansvar for å redusere drivstofforbruket, men det må ikke gå ut av komfort og design.

De fleste bilkjøpere spør om ulike bilmodeller på nettet, men nesten alle har tenkt å kjøpe bilen fra en bilforhandler. Og på kjøpstidspunktet, til bilens utforming oppveier utslippsverdier.

Over 60 prosent av bilkjøpere er menn. De er forberedt på å bruke mer på bilen enn kvinnelige kjøpere. Tyske menn 200 000 kroner mer, britiske 30 000 og franske 20 000 kroner.

- Advertisement -

Siste nytt

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I korte trekk: Manchester City er...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

More Articles Like This