torsdag, desember 9, 2021

Zlatan nekter og ekspertene advarer, likevel fortsetter vi å legge kunstgress

Må lese

Nissene i bingen sett av over 800 000

Etter én uke har 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og discovery+....

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Kunstgress skal være vesentlig billigere i drift, men mange hevder det ikke stemmer. Kunstgress har en rekke entusiaster, de har et meget godt poeng i at langt flere får spilt fotball i et land som nesten befinner seg på nordpolen. 

Her hjemme setter vi opp kunstgressbaner på løpende bånd til tross for økt motstand. Vi skjønner lett at det ikke er spesielt miljøvennlig å male opp bildekk og dytte tonnevis av det, men det er flere argumenter for å spille på vanlig gress.

De to viktigste er skader, Zlatan Ibrahimovic er har vært alvorlig skadet og må være forsiktig med kroppen. Han nekter å spille på kunstgress rett og slett fordi han har lyst til å spille fotball litt lenger.

Vi bygger nye kunstgress hele tiden og når vi skal «pusse» opp legger vi kunstgress på nytt, i øverste divisjon i Nederland har de nå forbudt kunstgress og flere serier vurderer det samme. Asker fotball i andredivisjon har akkurat lagt nytt kunstgress og innvier banen i dag: Les på Budstikka: Asker Fotball første hjemmekamp i 2. divisjon etter rehabiliteringen av kunstgressbanen på Føyka

Dessuten utvikles det en måte å spille på som unge talenter må slite med hvis de skulle være så heldige å få en proffkontrakt ute.

Argumentene for naturgress er gode:. Det er mindre fysiske skader, man spiller fotball på den måten det skal spilles og det skader ikke miljøet.

Los Angeles Galaxy må klare seg uten Zlatan Ibrahimovic (36) i helgens bortekamp mot Seattle Sounders i MLS. Årsaken er at oppgjøret spilles på kunstgress.

Tidligere i uken sa Ibrahimovic at han velger å stå over visse kamper. Ifølge avisen Los Angeles Times er lørdagens møte med Sounders en av dem.

I likhet med flere andre MLS-klubber spiller Seattle-laget hjemmekampene sine på kunstgress.

«ALLE BANER MED KUNSTGRESS ER DÅRLIGE FOR MEG. DET ER ERGERLIG AT VI SPILLER VISSE KAMPER PÅ KUNSTGRESS. FOTBALL BLE IKKE SKAPT FOR Å BLI SPILT PÅ KUNSTGRESS».

Zlatan sier: «Inntil videre har jeg stått over kamper på kunstgress. Unntaket var et kort innhopp i Portland, og det var det verste kunstgresset jeg noensinne har spilt på.»

Her leser du de siste sportsnyhetene: Sporten.com

- Advertisement -

Siste nytt

Nissene i bingen sett av over 800 000

Etter én uke har 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og discovery+....

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men likevel ønsker klubben sammen med...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

More Articles Like This