mandag, desember 7, 2020

Urkraften Aretha Franklin

Må lese

Airbus: Om fem år har vi utviklet et fly som bruker hydrogen

Den europeiske flyprodusenten Airbus skjønner det haster å levere grønnere fly og har gitt seg selv en...

Lufthansa kutter 29 000 ansatte før nyttår

Den tyske staten gikk tidlig inn og reddet Lufthansa fra økonomisk kollaps etter det ble klart at...

Elon Musk: «Vår aksje blir knust som en souffle under en slegge»

Elon Musk er grunnlegger og administrerende direktør for Tesla Motors har blitt verdens rikeste eller nest rikeste...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Aretha Franklin hadde i en og samme stemme både et englekor og en sårhet som forteller om et liv levd. – Et knallhard liv som var uten en vanlig barndom. Hun ble mor for første gang da hun var 13. år og på nytt året etter. 

Aretha Franklin vokste opp i en av de mest rasistiske periodene i moderne tid i USA, rett Pearl Harbour og USA sin deltagelse i andre verdenskrig. Mot alle odds slo hun igjennom, det var ingenting som kunne stoppe henne, hun ble tidlig klar over hvilken kraft som var i stemmen hennes og det utnyttet hun til fulle. -Hun ble tidlig en diva og oppførte seg dårlig, men vi elsker henne uansett.

Aretha Franklin døde i dag av bukspyttkjertelkreft (1942–2018)

Det var helt naturlig for Aretha Franklin å bli en del borgerrettsbevegelsen og var en nær venn av Dr.Luther King jr, helt til det siste var hun opptatt av sosiale forhold.
Aretha Franklin levde hardt, hun røkte som en skorstein, brukte spektret av rusmidler og var opptatt av å slanke seg uten å lykkes. – Det er utrolig at hun holdt så lenge.

Hun levde livet med begge henna, redd for å fly og hun styrte unna pressen. Aretha Franklin kommer fra Tennessee og flyttet til Detroit da foreldrene skiltes. Hennes interesse for sang kom da hun sang i farens kirkekor, et kor som på grunn av Aretha Franklin sin sang kom langveis fra for å høre. – Gospel var veien til berømmelse.

Aretha Franklin var den yngste mottaker av Kennedy Center Awards, den første kvinnelige artist i Rock and Roll Hall of Fame, hun som har mottatt 18 Grammys, solgt 75 millioner album og kåret til Verdens største stemme uansett sjanger. George W. Bush i 2005 tildelte USAs høyeste sivile utmerkelse, Presidentens Frihetsmedalje.

Det er bare en Aretha Franklin
Hvis du er en av de som lurer på om det finnes sjel, noe som er evig, er souldronningen et bevis på akkurat det. På lik linje med skjønnheten i naturen var Aretha Franklin et opphøyet vesen. Opphøyd av en fantastisk stemme og et tøft liv. Med begge føttene godt plantet på jorden, uten fancy dansetrinn eller tettsittende klær var hun rått tilstede i hver eneste tone. – Det var ekte, direkte og fylt med sjel.

Aretha Franklin sin versjon av Otis Reddings «Respect» plasserte hun på stjernehimmelen og der ble hun og hennes låter ble til klassikere «Baby I Love You», «A Natural Woman», «Chain of Fools», «I Say a Little Prayer» og selvfølgelig «Think».
Du kan ta hvilken som helst av Aretha Franklin sine sanger og gi det til en hvilken som helst annen artist, det blir feil. Hennes avtrykk og lidenskap er så kraftig at det ikke kan kopieres, selv de tradisjonelle sangene hvor andre har originalen har hun overtatt fullstendig.

Hun var perfekt som sinna driver av en diner i filmen Blues Brothers, hun hater å miste mannen og kjøkkenhjelpen, samtidig skjønner hun de må dra.

Nå er hun altså død og det gjør at vi tenker tilbake på hva hun har bidratt med. En ting som jeg tenker på ved siden av den fantastiske «Respect» scenen i Blues Brothers filmen er hennes hyllest opptreden til Barak Obama på Kennedy sentret. –

Med dårlig helse gjorde hun en fremføring så sterk at hvis du ikke får en liten tåre i øyekroken når du ser den er det ingenting som kan bevege deg.

Aretha Franklin var vakker til det siste, vi er evig takknemlig for hennes bidrag til verden.

Høsten 2015 synger hun til Paven Pope Francis i Philadelphia, 73 år gammel.

- Advertisement -

Siste nytt

Airbus: Om fem år har vi utviklet et fly som bruker hydrogen

Den europeiske flyprodusenten Airbus skjønner det haster å levere grønnere fly og har gitt seg selv en...

Lufthansa kutter 29 000 ansatte før nyttår

Den tyske staten gikk tidlig inn og reddet Lufthansa fra økonomisk kollaps etter det ble klart at luftfarten var noe av det...

Elon Musk: «Vår aksje blir knust som en souffle under en slegge»

Elon Musk er grunnlegger og administrerende direktør for Tesla Motors har blitt verdens rikeste eller nest rikeste mann etter hvordan det står...

James Bond pistol solgt for 2,2 millioner

Som du muligens husker fra den første James Bond-filmen «Dr. No» var det ikke med stor glede Bond godtok å bruke Walther...

Trøbbel når du bytter ut en helgen mot en fotballgud

Etter Diego Maradona sin død var det nesten uunngåelig at Napoli, både byen og fotballklubben ville hylle sin store helt. I tillegg...

More Articles Like This