torsdag, desember 30, 2021

Vil du være med hjem og se på en video eller?

Må lese

FINN har kommet med sine topp 10 lister for 2021

Nok et år med pandemi har gitt utslag på markedsplassene hos FINN. Og hjemmekos, oppussing og Norgesferie...

Pigcasso – en gris som maler bilder. Verkene hennes er verdt en formue!

En grisemaler, kalt Pigcasso, har laget et kunstverk, som ble solgt for så mye som 20 000...

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Den setningen dør like fort som en snømann i juli, pilene for salget av DVD og blu-ray fortsetter å peke nedover. I 2013 ble det solgt DVD og blu-ray filmer for 1,1 milliarder kroner i Norge, mens det ble solgt strømmefilm for 620 millioner kroner.

Midt i denne endringen i format så ser vi mer film enn noen sinne, det fysiske filmformatet er bare ikke spennende nok. Det holder ikke med ekstramateriale og fine cover lenger. Hvis bransjen ønsker at DVD og blu-ray skal overleve så må de finne på noe som gjør det mer attraktiv igjen.

Kino har klart akkurat dette gjennom å satse på en totalopplevelser godt hjulpet av 3D briller og superhelter.

Salgstallene så langt i år og prognosene for resten av året forteller oss at DVD og blu-ray vil omtrent bytte plass med strømmefilm. Strømmefilm vil passere 1 milliard og DVD og blu-ray faller og vil lande på ca. 600 millioner. Og med det er strømmefilm større i omsetning enn fysiske formater for første gang.

Norge er i en særstilling i Europa, for selv om også de bytter format skjer utviklingen mye saktere, de strømmer mye mindre og fortsetter i nesten samme tempo som tidligere å kjøpe filmer i fysiske formater.

Det er ikke helt dødt enda, det selges ca. 6 millioner fysiske filmer i Norge i år og hvis produktet som nå kan defineres som et nisjeprodukt finner sine fordeler vil det kunne overleve. Det selges tross alt over en film for hver menneske her i landet.

Tallenes tale er klar: i 2013 gikk vi 11,8 millioner ganger på kino, vi strømmet nesten 30 millioner filmer, strømming er nesten doblet i år og vi vet ikke nøyaktig hvor mange fysiske filmer vi har sett, men det er ingen tvil om at vi er glade i film.

- Advertisement -

Siste nytt

FINN har kommet med sine topp 10 lister for 2021

Nok et år med pandemi har gitt utslag på markedsplassene hos FINN. Og hjemmekos, oppussing og Norgesferie...

Pigcasso – en gris som maler bilder. Verkene hennes er verdt en formue!

En grisemaler, kalt Pigcasso, har laget et kunstverk, som ble solgt for så mye som 20 000 pund (240 000 kroner)

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne pistol" filmene O.J (Orange juice)...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette er ei stadfesting av at...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen ganger trenger man litt underholdning...

More Articles Like This