onsdag, oktober 28, 2020

Vil bli verdens grønneste reisemål

Må lese

NASA bekrefter: Har funnet vann på månen

Tidligere har vi bare funnet det som er omtalt som spor av vann på månen, men nå...

Suarez sendte 1000 hamburgere til Uruguay

Vi tar en tur på McDonalds som en selvfølge - og en nødvendighet når tiltakslysten er på...

Her kommer 5G i 2021

Er du lysten på raskere mobilt bredbånd? Nå kommer 5G for fullt i Norge. Her er stedene...

Cookøyene har etablert en av verdens største marin parker. Marae Moana Marine Park er på hele 1,9 million kvadrat kilometer – eller dobbel så stor som USA.

Stillehavsøyene håper tiltaket vil være til inspirasjon for andre nasjoner. Etableringen av parken er det største enkeltvedtaket gjort av en nasjon, og innebærer blant annet totalforbud av kommersielt fiske rundt øyene.

Les: Slik blir du kvitt fluene!

Det var et historisk øyeblikk da etableringen av marin parken ble klubbet gjennom i parlamentet i juli 2017. Vedtaket omfatter også sjeldne fuglearter, gåsenebbhval, kjemperokker og truede haityper.

Med vedtaket fulgte også forbudet om kommersielt fiske innenfor en grense på 50 nautiske mil til land, og i dag knappe to år etter kan man melde om en betydelig økning av liv rundt de 15 koralløyene.

Det var et styremedlem i Cook Islands Turistråd som i 2012 kom med forslaget om at Cookøyene skulle bli verdens grønneste og reneste reisemål. Forslaget ledet til utviklingen og etableringen av marin parken – en tiltak som Stillehavsøyene håper vil være til eksempel for andre nasjoner.

Tiltaket støttes blant annet av Conservation International, Global Blue, IUCN, Waitt Foundation, NOAA, Oceans 5 and the Okeanos Explorer, Secretariat for the Pacific Regional Environment Programme (SPREP) og Esri.

Cookøyene er en øygruppe i Stillehavet. Landet er en assosiert stat og en del av Kongeriket New Zealand. Øygruppen består av 15 små øyer, hvorav Rarotonga er den største. Totalt areal er 237 km², og hovedstaden er Avarua. Landet har rundt 20 000 innbyggere, ifølge Wikipedia.

Vil du reise til Cookøyene må du fly til den største øya Rarotonga og det går bare daglige avganger til Auckland, New Zealand. Det er også ukentlige avganger til Sydney og Los Angeles. Du må ha billett ut igjen for å få lov til å komme inn.

Les på F7City: Sommerens mest populære weekendreiser

- Advertisement -

1 COMMENT

Siste nytt

NASA bekrefter: Har funnet vann på månen

Tidligere har vi bare funnet det som er omtalt som spor av vann på månen, men nå...

Suarez sendte 1000 hamburgere til Uruguay

Vi tar en tur på McDonalds som en selvfølge - og en nødvendighet når tiltakslysten er på bunn og suget etter noe......

Her kommer 5G i 2021

Er du lysten på raskere mobilt bredbånd? Nå kommer 5G for fullt i Norge. Her er stedene Telenor lover en solid utbygging...

Country-stjerne Jerry Jeff Walker er død 78 år gammel

Det er trolig en av verdens mest aktive låtskrivere som døde på fredag, han har 40 album bak seg og en hit...

Natalie Portman kickstarter fotballklubb-eventyret

Tidligere i høst ble det klart at Mr. Deadpool, Ryan Reynolds, hadde kjøpt seg en skakkjørt engelsk fotballklubb. En av Hollywoods førstedamer...

More Articles Like This