onsdag, mai 5, 2021

Vil bli verdens grønneste reisemål

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...

Cookøyene har etablert en av verdens største marin parker. Marae Moana Marine Park er på hele 1,9 million kvadrat kilometer – eller dobbel så stor som USA.

Stillehavsøyene håper tiltaket vil være til inspirasjon for andre nasjoner. Etableringen av parken er det største enkeltvedtaket gjort av en nasjon, og innebærer blant annet totalforbud av kommersielt fiske rundt øyene.

Les: Slik blir du kvitt fluene!

Det var et historisk øyeblikk da etableringen av marin parken ble klubbet gjennom i parlamentet i juli 2017. Vedtaket omfatter også sjeldne fuglearter, gåsenebbhval, kjemperokker og truede haityper.

Med vedtaket fulgte også forbudet om kommersielt fiske innenfor en grense på 50 nautiske mil til land, og i dag knappe to år etter kan man melde om en betydelig økning av liv rundt de 15 koralløyene.

Det var et styremedlem i Cook Islands Turistråd som i 2012 kom med forslaget om at Cookøyene skulle bli verdens grønneste og reneste reisemål. Forslaget ledet til utviklingen og etableringen av marin parken – en tiltak som Stillehavsøyene håper vil være til eksempel for andre nasjoner.

Tiltaket støttes blant annet av Conservation International, Global Blue, IUCN, Waitt Foundation, NOAA, Oceans 5 and the Okeanos Explorer, Secretariat for the Pacific Regional Environment Programme (SPREP) og Esri.

Cookøyene er en øygruppe i Stillehavet. Landet er en assosiert stat og en del av Kongeriket New Zealand. Øygruppen består av 15 små øyer, hvorav Rarotonga er den største. Totalt areal er 237 km², og hovedstaden er Avarua. Landet har rundt 20 000 innbyggere, ifølge Wikipedia.

Vil du reise til Cookøyene må du fly til den største øya Rarotonga og det går bare daglige avganger til Auckland, New Zealand. Det er også ukentlige avganger til Sydney og Los Angeles. Du må ha billett ut igjen for å få lov til å komme inn.

Les på F7City: Sommerens mest populære weekendreiser

- Advertisement -

1 COMMENT

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This