Vi hater når fotballkamper involverer pepperspray

0
139
Trist.

Frankrike er fortsatt husket for sin revolusjon. Og når noen streiker i landet, da blir det lagt merke til. Dette et er en stereotyp oppfatning av franskmenn at følelsene ikke holdes innenfor skjortekraven. Men noe som støtter dette, er tilstander på franske fotballarenaer – av den triste varianten.

Denne gangen er det Languedoc-derbyet mellom Montpellier og Nimes i Ligue 1 som har skjøvet harmonien til side.

På søndag var Stade de la Mosson stappfull av tilskuere da nyopprykkede Nimes kom til byen. Men det som manglet fra stadionen, var et banner av stor betydning for den harde kjernen av Montpellier-supportere.

Banneret var stjålet, men uten at det i første omgang skapte noe røre. Så dukket banneret opp med ti minutter igjen av kampen. Denne gangen på andre enden av stadionen. Hos Nimes-supporterne.

Banneret som fikk det til å eksplodere.

Languedoc-derbyet har i 25 år tidligere vært en litt søvning affære, i området der Rugby er den store sporten.

Les på popidol: Chelsea-stjerne dukket opp på middag hos supporter

Men da banneret kom frem hos Nimes-supporterne, buldret det frem minner fra gamledager da 400 politifolk måtte jobbe overtid på stadionen.

Vi orker ikke å beskrive forløpet, men det endte med slåssing, skader og alt det andre som ikke hører hjemme på en fotballstadion. Opprørspolitiet rykket tilslutt inn med pepperspray og fikk løst opp bråket.

Vi minner oss selv på at vi skal holde oss unna Montpellier neste år når Nimes kommer på besøk.

Og ja, glemte det neste: Stillingen ble 3-0 til Montpellier.

Les på Sporten: Chelsea-treneren rister på hodet av Conte

 

 

tabola

No posts to display