Home Mat Verdens beste sjokolade kommer fra Syria

Verdens beste sjokolade kommer fra Syria

0
887

De fleste er ikke klar over det, men det er ikke Belgia eller Sveits eller for den saks skyld Norge som lager verdens beste sjokolade, det er Syria som gjør. Syrisk sjokolade er ettertraktet og har vunnet mange utmerkeler hvor sjokoladekjennere  kårer hvilken sjokolade som er best.

Litt ironisk er det at den belgiske sjokoladefabrikken Italo Suisse byttet navn til ISIS noen uker før terrororganisasjonen gjorde seg bemerket over hele verden. Selskapet byttet ikke til ISIS på grunn av den gode sjokoladen produsert i Syria. Sjokoladeprodusenten har i mange år brukt ISIS som sin merkevare på Pralinere og Sjokolader og ønsket at selskapet skulle hete det samme som deres salgssuksesser.

Selv om ISIS nå har byttet forkortelse til IS er det for mye negativitet knyttet til navnet til at de kan beholde det som selskapsnavn.

ISIS er en familiebedrift som skriver som følgende på deres nettsider: «Helt siden 1923, har vi hos ISIS laget belgisk sjokolade av ypperste kvalitet med stor hengivenhet».

Markedssjefen Desiree Libeert sier at de ikke hadde noen anelse om terrororganisasjonen før de byttet navnet og at de aldri ville gjort det hadde de vist.

Det nye navnet blir Libeert som også er familienavnet. Navnet skjemmer ingen, eller gjør det det? Selskapet har fortalt at flere av deres kunder fikk problemer med deres navn ettersom grusomhetene til ISIS eskalerte.

– Vi valgte ISIS fordi det var merkenavnet til våre pralinere og sjokolader. Hadde vi visst at det var en terrororganisasjon med samme navn hadde vi aldri gjort det, sier Desiree Libeert, markedssjefen i ISIS til Reuters.

ISIS omsetter sjokolade for 280 millioner i året her er deres hjemmesider: Isis Chocolates

Det produseres fortsatt sjokolade i Syria, men i mye mindre kvanta enn tidligere, det lille som klarer å komme ut av landet omsettes til priser som er mer enn det dobbelte av det man måtte betale før.

Verdens beste sjokolade burde være et god argument for fred.