Verdens beste Gin

0
3181

Vi har tatt en pause fra skrivingen her på F7 for å foreta et dypdykk i hva som er verdens beste gin. Vi kan røpe at Bombay Sapphire og Gordons  ikke er på listen. Vi kan også røpe at grunnen til pausen på et par dager i oppdatering var noe så uspennende, men likevel viktig som flytte av server. Bare for å ha sagt det med en gang, alle som har kommet med på topp 10 listen er meget gode.

Les: Verdens 10 mest populære ølmerker

  1. Caorunn

Håndlaget på Balmenach destilleriet i Skottland Speyside-regionen, bruken av rognebær sørger for en spesiell natursmak. Det er meget lett å drikke Caorunn, den fruktige smaken er velbalansert samtidig som smaken er tørr og skarp. Vær forsiktig med tonic når du skal nyte denne meget gode drinken. Og vi befinner oss fortsatt på plass nummer 10.

caorunn

 

 

  1. Tanqueray No.10

Dette er en meget god gin for Gin og Tonic, men de mister nok noen ordre i baren på grunn av vanskeligheter med å uttale navnet. Prøv likefult. Vanskelig å drikke Tanqueray uten å tenke sitron, flasken ser bra ut og det er god å drikke. En verdig plass nummer 9 selv om navnet ber om å komme på plass nummer 10.

 

tanq

 

 

  1. Hayman 1850 RESERVE

Hayman destilleriet har laget en klassisk, subtil og soft gin som hinter av tresmak. Dette er en god «all rounder» som egentlig passer i alle anledninger og det er muligens grunnen til at den ikke havner helt på toppen. Det er en lett ettersmak av pepper og koriander sammen med en krydret einersmak.

 

haymans

 

 

  1. HENDRICKS

Henriks med agurk i solen, det er den ultimate sommerdrinken. Det er bare å vente på at temperaturene beveger seg over 20 grader.

 

hendricks

 

 

  1. Beefeater 24

Beefeater? jeg innrømmer at dette er overraskende, men dette er noe annet enn du er tror, Beefeater 24 er på 6 plass over verdens beste gin og ikke uten grunn, Kennington destolleriet i hjertet av London bestemte seg for å lage den ultimate gin og brukte 18 mnd. på å utvikle den skal vi tro deres hjemmesider. De har puttet mye i den; appelsinskall, sitronskall, bitter mandel, kvann rot, kvann frø, einer, lakris, orrisrot, koriander, en blanding av kinesisk grønne & Japansk Sencha te og grapefrukt skall. Mye i den og vanskelig å huske, men det trenger du virkelig ikke skål og nyt helst litt utpå kvelden.

 

Beefeater-24

 

  1. BLOOM

Dette er en så mild gin at den passer for folk som ikke liker gin. Sitron og en snill einersmak. Og så lukter den veldig godt, som en blomstereng. Denne London ginen er lite kjent i Norge. Den passer perfekt som en start på kvelden.

bloom2

  1. Sainsbury Blackfriars

Dette er en meget god gin for pengene, den er i den billige enden av skalaen og er likefult en veldig god gin. Det er Greenall som har laget det og har hentet hjem mange priser, sist gull og best i klassen på International spirits Challenge 2011.

blackfriars

 

 

  1. MONKEY 47

Fra Scwarzwald i Tyskland kommer en utrolig bra og unik gin. Det går rykter om at den kun tappes i skumringstimen. Det må bety at dette er favorittdrikken til blå nissene. Monkey 47 er inneholder mange smaker og man skulle tro at det vil være rotete, men det virker, blant de 47 smakene er det både smak av frukt, syre og skog, dette er en gin som er alt en gin skal være og litt til. Dette er en gin det er morsomt å drikke, at listens mest underholdende drink skulle komme fra Tyskland er sikker litt overraskende for enkelte.

 

monkey47

  1. MARTIN MILLERS

Dette er en forholdsvis ny gin, de startet opp i 1990 og har blandet smaker fra 10 forskjellige planter, og for en blanding. Et ord passer godt; Fantastisk. Smaken er mild, minner om parfyme og den roper på sommeren. Dette er en sommer drikke som det er vanskelig å få tak i på grunn av liten produksjon. En rask telefon forteller at nå kommer det mer, litt mer så om mulig blir det lettere denne sommeren. Får du tak i Martin Millers kjøp, drikk og kos deg.

mm

 

 

  1. WILLIAMS CHASE

Dette er verdens aller beste gin, en smak av einer, eple og sitron. Gin tar vanligvis ikke spesielt lang tid å lage, denne er destillert 100 ganger i en prosess som tar over 2 år. Willians Chase er en perfekte kjæresten til tonic. Den er laget med omhu, drikk den med respekt og gled det over å ha verdens beste gin spre glede i hele kroppen.

 

chase2

 

 

tabola

No posts to display