Bananfluer flyr i huset ditt? Her er 3 hjemmelagde måter å bekjempe dem på

0
25
Bananfluer (DDT)

Bananfluer er et stort i en liten kropp. Hvordan bli kvitt dette farlige for vårt helseinsekt, som så vedvarende flyr med våre frukter? Her er 3 effektive hjemmemedisiner.

Er det en sverm av små midger som flyr over fruktene dine hjemme? Dette er fruktfluer. Disse er små, gulaktige, rødøyede insekter. Voksne når ca 2-3 mm i lengde. De legger egg nær overflaten av gjærende mat eller andre fuktige organiske materialer. Fruktfluenes reproduksjonspotensial er stort – de kan legge opptil 500 egg om gangen. Livssyklusen til fruktflue varer vanligvis omtrent en uke til to. Fruktfluer er vanlige i hjem, restauranter, supermarkeder, oftest kan de bli funnet i hjemmelaget mat. Når vi merker fruktfluer i hjemmet vårt, la oss bli kvitt dem så snart som mulig, fordi de sprer mikroorganismer som er farlige for helsen vår og forurenser maten vi kommer til.

Hvordan bekjempe fruktfluer?

Eplecidereddik – Hell litt eplecidereddik i et glass, dekk hullet med folie og fest det med et gummibånd. Slå deretter noen små hull slik at midgene kan komme inn. Lukten av eddik vil lokke frukttrær inni, og takket være beskyttelsen av folien vil de ikke kunne komme seg ut av fellen. For bedre resultater, utarbeide flere slike feller og ordne dem på flere steder.

Vin – Prøv å la flasken stå åpen med litt vin helst over natten, de vil bli tiltrukket av lukten, og den smale halsen på flasken vil hindre dem i å komme seg ut.

Stearinlys – Plasser lyset på et brett eller en bolle fylt med vann, og plasser deretter brettet i nærheten av området der midgene er. Slå deretter av lyset slik at den eneste lyskilden i rommet er et stearinlys (dekk også gardinene for å blokkere eksterne lyskilder). Dette hjemmelagde middelet for bananfluer dreper dem på to måter. For det første vil fruktfluer som nærmer seg flammen til et stearinlys enten sette fyr på vingene og falle i vannet, eller brenne helt. De fluene som unngår flammen kan drukne i vann – hvis du tilsetter noen dråper oppvaskmiddel, øker du den forventede effekten.

tabola

No posts to display