UEFA avgjør om Manchester United og Manchester City kan spille sammen med søsterklubber i Europa

0
1

UEFA har tatt en beslutning om at Manchester United og Manchester City skal få lov til å konkurrere i Europa sammen med sine søsterklubber.

Etter å ha vunnet den fjerde en enestående Premier League-tittelen på rad, vil Manchester City igjen være en av favorittene til Champions League neste sesong. De vil få selskap av deres andre CFG (City Football Group) klubb Girona, som endte på tredjeplass i La Liga for å kvalifisere seg til Europas fremste klubbkonkurranse for første gang i deres historie.

Les: Ørjan Nyland har fått tidligere Barcelona-trener som ny sjef

Manchester United har bestilt en plass i Europa League, til tross for en åttendeplass i Premier League, betyr deres FA-cupfinale-triumf over Manchester City at de er i den nest beste turneringen i Europa.

Men det er også Nice som landet på 5.plass i Ligue 1, som Manchester United (deleier) eid av Sir Jim Ratcliffe og INEOS.

Manchester-gigantene har ventet spent på dommen om hvorvidt det å eie flere klubber i europeiske klubbkonkurranser ville være en interessekonflikt. L’Equipe rapporterte at UEFAs regler foreskrev klubber som deler eiere som kontrollerer mer enn 30 prosent av hver klubb ikke kan konkurrere i samme konkurranse.

Martyn Ziegler fra The Times hevder imidlertid at UEFA vil tillate begge lag og deres respektive søsterlag å konkurrere i samme konkurranse. UEFAs Club Financial Control Board (CFCB) skal kunngjøre en avgjørelse på mandag.

Grønt lys er klar til å gi i påvente av at visse betingelser blir oppfylt, nærmere bestemt Girona og Nices operasjoner som foregår gjennom en «blind trust».

Den samme tilnærmingen skjedde med AC Milan og Toulouse, som begge ble tatt opp i Europa forrige periode.

De er begge eid av det amerikanske investeringsfondet Bird Capital, men det ble gjort store endringer for å sikre at det var forskjeller i strukturen til de to lagene.

Klubber vil bli fortalt at reglene kan endres fremover etter sesongen 2024/25, da den rapporterte oppfordringen anses å være et «midlertidig alternativ».

Les på Sporten: Solskjær igjen på toppkandidatlista

tabola

No posts to display