Ørjan Nyland har fått tidligere Barcelona-trener som ny sjef

0
1
Dette blir bra, hombre. (foto Sevilla)

Forrige sommer ble Ørjan Nyland hentet til Sevilla. Legenden Sergio Ramos kom samtidig inn porten. Dette skulle være sesongen hvor Sevilla reiste seg til en topp fire, fem plassering i La Liga. Nyland har gjort jobben, men med et lengre skadefravær og et virkelig kavende Sevilla-lag første halvdel av sesongen, har det gått svært trått. Plassen i La Liga ble reddet, Nyland fikk forlengelse med to sesonger, på søndag ble neste trener i rekken klappet inn i den andulusiske klubben.

Helt siden Sevilla sparket sin manager gjennom flere år Julen Lopetegui 6.oktober 2022 har klubben hatt store problemer. Både økonomisk, på banen og på bakrommet.

LES: Real Madrid tjener fett på Champions League triumfen

Ingen av hans etterfølgere har vært i nærheten med hensyn til antall kamper og samlede poeng. Jorge Sampaoli som akkurat avsluttet sitt opphold i Flamengo fikk 31 kamper før han fikk sparken av Sevilla. José Luis Mendilibar fikk 28.kamper, Diego Alonso 14.kamper og Quique Sánchez Flores 14.kamper.

Sevilla bekrefter tidligere Barcelona-trener Garcie Pimienta som klubbens sjette trener på to år.

Vi ønsker selvsagt lykke til, men oppfordrer samtidig Garcia Pimienta å vente med å rydde ut vinterklærne. Oppdraget i Sevilla kan fort bli kort hvis resultatene uteblir.

Den 49 år gamle treneren Pimienta har lang fartstid fra Barcelona, ​​ikke minst som hovedtrener for Barcelona B.

Han forlot Las Palmas forrige uke for å overta stillingen ved Ramon Sanchez-Pizjuan, som han vil begynne med umiddelbar virkning. Sevilla bekrefter han har skrevet en toårsavtale, som i første omgang vil beholde ham i Sevilla til slutten av 2025-26-sesongen.

Garcia Pimienta har imponert stort i sin trenerkarriere, som startet i ungdomskategoriene i Barcelona. Han ble avskjediget som B-lagssjef i 2021, før han tok over i Las Palmas i 2022, og ledet dem tilbake til La Liga sin første hele sesong med ansvar.

Det er en veldig spennende utnevnelse for Sevilla og Nyland. Garcia Pimienta skal jobbe hardt for å tå klubben tilbake i toppen av spansk fotball. Gitt klubbens pengeproblemer og vanskeligheter med å beholde gode spillere, vil oppgaven hans bli enda vanskeligere.

Les på Tyskfotball: Overlevde i Bundesliga med nød og neppe – 10 spillere får ikke være med på moroa videre

tabola

No posts to display