tirsdag, desember 14, 2021

Tyskland på vei til å bli et hydrogenland

Må lese

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter...

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Tyskland er nå et av flere land som satser stort på hydrogen som fremtidens energibærer. I går ble 16 nye regioner tildelt statlig støtte gjennom Hyland-initiativet til den tyske regjeringen.

Gjennom tilskuddsordningen «HyLand – Hydrogen Regions in Germany» fra BMVI, Tysklands departement for samferdsel og digital infrastruktur, kan regioner i Tyskland få økonomisk støtte til å opprette og implementere konsepter for hydrogenbasert fornybar energi i transportsektoren. Initiativet koordineres av statseide Now GmbH og formålet er å fremheve potensialet for CO2-utslippsreduksjon som ligger i fornybart hydrogen.

De ni første regionene som mottar støtte fra initiativet, ble annonsert i september 2019. I går lanserte samferdselsminister Andreas Scheuer 16 nye vinnere. 13 av regionene mottar 300 000 euro for å utvikle og kalkulere konkrete prosjektideer til hydrogenkonsepter. De tre andre vinnerne får 20 millioner euro i form av investeringstilskudd for å implementere eksisterende regionale konsepter med hydrogen og brenselceller.

– Med dette initiativet viser Tyskland at de mener alvor i sine ambisjoner som foregangsland innen fornybart hydrogen. At Norge også satser strategisk på hydrogen åpner for gode samarbeidsmuligheter mellom landene, kommenterer Michael Kern, administrerende direktør i Norsk-Tysk Handelskammer.

Hydrogenstrategi i Tyskland og Norge

Om kort tid lanserer Tyskland en hydrogenstrategi med formål om å bli et globalt foregangsland på området. Strategien skal definere hvordan Tyskland skal tilpasse seg energiskiftet ved bruk av hydrogen, blant annet gjennom en handlingsplan for å forene energi-, industri-, klima- og innovasjonspolitikk.

Også Norge jobber med en hydrogenstrategi som etter planen skal lanseres i begynnelsen av 2020. Begge strategier skal utnytte potensialet for både utslippsreduksjoner og næringsutvikling.

Både Norge og Tyskland har utfordringer når det gjelder kutt i utslipp i transport og industri. I Tyskland er også varmesektoren en utfordring. Ifølge rapporten «Hydrogen i fremtidens lavkarbonsamfunn» fra NTNU og Sintef kan hydrogen være løsningen på dyp dekarbonisering i vanskelige sektorer som industri og transport.

I de kommende årene vil behovet for hydrogen i Tyskland kunne komme opp i 600 TWh ifølge en analyse utført på oppdrag av IN4climate.NRW. Så stor hydrogenproduksjon vil være svært vanskelig å oppnå uten både grønt og blått hydrogen. Mens grønt hydrogen er produsert av fornybar kraft, produseres blått hydrogen av naturgass ved hjelp av karbonfangst og -lagring (CCS). Med hydrogenstrategien vil Tyskland tilrettelegge for teknologiutvikling som på sikt vil gjøre landets hydrogenproduksjon lønnsom.

- Advertisement -

Siste nytt

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter historien.

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang debatt i Tyskland.

Nissene i bingen sett av over 800 000

Etter én uke har 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og discovery+. Seertallene er helt på linje...

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men likevel ønsker klubben sammen med...

More Articles Like This