onsdag, mai 5, 2021

Tyskland på vei til å bli et hydrogenland

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Tyskland er nå et av flere land som satser stort på hydrogen som fremtidens energibærer. I går ble 16 nye regioner tildelt statlig støtte gjennom Hyland-initiativet til den tyske regjeringen.

Gjennom tilskuddsordningen «HyLand – Hydrogen Regions in Germany» fra BMVI, Tysklands departement for samferdsel og digital infrastruktur, kan regioner i Tyskland få økonomisk støtte til å opprette og implementere konsepter for hydrogenbasert fornybar energi i transportsektoren. Initiativet koordineres av statseide Now GmbH og formålet er å fremheve potensialet for CO2-utslippsreduksjon som ligger i fornybart hydrogen.

De ni første regionene som mottar støtte fra initiativet, ble annonsert i september 2019. I går lanserte samferdselsminister Andreas Scheuer 16 nye vinnere. 13 av regionene mottar 300 000 euro for å utvikle og kalkulere konkrete prosjektideer til hydrogenkonsepter. De tre andre vinnerne får 20 millioner euro i form av investeringstilskudd for å implementere eksisterende regionale konsepter med hydrogen og brenselceller.

– Med dette initiativet viser Tyskland at de mener alvor i sine ambisjoner som foregangsland innen fornybart hydrogen. At Norge også satser strategisk på hydrogen åpner for gode samarbeidsmuligheter mellom landene, kommenterer Michael Kern, administrerende direktør i Norsk-Tysk Handelskammer.

Hydrogenstrategi i Tyskland og Norge

Om kort tid lanserer Tyskland en hydrogenstrategi med formål om å bli et globalt foregangsland på området. Strategien skal definere hvordan Tyskland skal tilpasse seg energiskiftet ved bruk av hydrogen, blant annet gjennom en handlingsplan for å forene energi-, industri-, klima- og innovasjonspolitikk.

Også Norge jobber med en hydrogenstrategi som etter planen skal lanseres i begynnelsen av 2020. Begge strategier skal utnytte potensialet for både utslippsreduksjoner og næringsutvikling.

Både Norge og Tyskland har utfordringer når det gjelder kutt i utslipp i transport og industri. I Tyskland er også varmesektoren en utfordring. Ifølge rapporten «Hydrogen i fremtidens lavkarbonsamfunn» fra NTNU og Sintef kan hydrogen være løsningen på dyp dekarbonisering i vanskelige sektorer som industri og transport.

I de kommende årene vil behovet for hydrogen i Tyskland kunne komme opp i 600 TWh ifølge en analyse utført på oppdrag av IN4climate.NRW. Så stor hydrogenproduksjon vil være svært vanskelig å oppnå uten både grønt og blått hydrogen. Mens grønt hydrogen er produsert av fornybar kraft, produseres blått hydrogen av naturgass ved hjelp av karbonfangst og -lagring (CCS). Med hydrogenstrategien vil Tyskland tilrettelegge for teknologiutvikling som på sikt vil gjøre landets hydrogenproduksjon lønnsom.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This