tirsdag, november 2, 2021

Tilbringer du for mye tid i sittestilling?

Må lese

Tilbringer du for mye tid i sittestilling?

Mange av oss jobber i sittende stillinger i flere timer hver dag. Da er det viktig å...

Apple er ikke lenger verdens mest verdifulle selskap

Selskapet som har produkter som iPhones, iPads og iMacs, Apple Watch og Apple + Apple her ikke...

Velg hvor du skal campe!

Det finnes en rekke campingplasser i Norge som er helt fantastiske. I denne artikkelen skal vi se...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Mange av oss jobber i sittende stillinger i flere timer hver dag. Da er det viktig å reise seg og bevege kroppen rundt en gang i timen. Ved å bevege og strekke kroppen jevnlig kan du unngå muskel- og skjelettplager i ryggen. Allikevel er dette noe de færreste av oss husker på. Arbeidsdagen preges av mange arbeidsoppgaver, og ofte glemmer vi på å ta vare på oss selv.

Vondt i korsryggen

Korsryggen er den nederste delen av ryggen og ofte den som lider mest når man sitter for lenge. Siden det er korsryggen som bærer det meste av vekten din, vil plagene ofte starte der. Å gjøre ryggøvelser kan hjelpe deg å behandle ryggsmerter i korsryggen, samt forebygge at nye smerter oppstår.

Når ryggsmerter først oppstår

Har du allerede begynt å kjenne på smerter i kroppen er det lurt å oppsøke hjelp. Jo oftere du får smerter i ryggen, desto verre vil smertene bli for hver gang. Det er derfor lurt å gjøre noe med det med en gang.

Fysioterapeut eller kiropraktor?

Det er ikke alltid enkelt å vite om du skal kontakte fysioterapeut eller kiropraktor. Enkle klinikker, som Klinikkforalle, kan hjelpe deg å avgjøre hvilken behandling du trenger. Fortell om smertene dine, og noter når smerten blir verst. De fleste klinikker har tilpassede behandlingsprogrammer for ulike typer plager.

Bevegelse er din bestevenn

Uansett hvilken type ryggsmerte du lider av, anbefaler de fleste leger og spesialister at du beveger deg. Særlig gåing er en fin mosjon. Å ta deg en 20 minutters tur hver dag er en god start. Unngå å gjøre nye øvelser eller brå bevegelser når du plages med ryggen. Det tryggeste er naturlige gangbevegelser, slik som de du gjør mens du går. Prøv helst å gå i terreng istedenfor asfalt så lenge det lar seg gjøre.

- Advertisement -

Siste nytt

Tilbringer du for mye tid i sittestilling?

Mange av oss jobber i sittende stillinger i flere timer hver dag. Da er det viktig å...

Apple er ikke lenger verdens mest verdifulle selskap

Selskapet som har produkter som iPhones, iPads og iMacs, Apple Watch og Apple + Apple her ikke har måttet de fra seg...

Velg hvor du skal campe!

Det finnes en rekke campingplasser i Norge som er helt fantastiske. I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen av disse....

Koronaregler forlenges ut året

Mange av de midlertidige reglene for sykepenger, omsorgspenger og permittering forlenges ut 2021. Refusjon av sykepenger fra dag fire er imidlertid tatt...

Haaland stopper opp når fansen roper: «En fantastisk følelse»

Erling Braut Haaland var tilbake fra et forholdsvis kort skadeopphold. Han beviste med en gang han ikke har mistet noe som helst,...

More Articles Like This