Tilbringer du for mye tid i sittestilling?

0
43

Mange av oss jobber i sittende stillinger i flere timer hver dag. Da er det viktig å reise seg og bevege kroppen rundt en gang i timen. Ved å bevege og strekke kroppen jevnlig kan du unngå muskel- og skjelettplager i ryggen. Allikevel er dette noe de færreste av oss husker på. Arbeidsdagen preges av mange arbeidsoppgaver, og ofte glemmer vi på å ta vare på oss selv.

Vondt i korsryggen

Korsryggen er den nederste delen av ryggen og ofte den som lider mest når man sitter for lenge. Siden det er korsryggen som bærer det meste av vekten din, vil plagene ofte starte der. Å gjøre ryggøvelser kan hjelpe deg å behandle ryggsmerter i korsryggen, samt forebygge at nye smerter oppstår.

Når ryggsmerter først oppstår

Har du allerede begynt å kjenne på smerter i kroppen er det lurt å oppsøke hjelp. Jo oftere du får smerter i ryggen, desto verre vil smertene bli for hver gang. Det er derfor lurt å gjøre noe med det med en gang.

Fysioterapeut eller kiropraktor?

Det er ikke alltid enkelt å vite om du skal kontakte fysioterapeut eller kiropraktor. Enkle klinikker, som Klinikkforalle, kan hjelpe deg å avgjøre hvilken behandling du trenger. Fortell om smertene dine, og noter når smerten blir verst. De fleste klinikker har tilpassede behandlingsprogrammer for ulike typer plager.

Bevegelse er din bestevenn

Uansett hvilken type ryggsmerte du lider av, anbefaler de fleste leger og spesialister at du beveger deg. Særlig gåing er en fin mosjon. Å ta deg en 20 minutters tur hver dag er en god start. Unngå å gjøre nye øvelser eller brå bevegelser når du plages med ryggen. Det tryggeste er naturlige gangbevegelser, slik som de du gjør mens du går. Prøv helst å gå i terreng istedenfor asfalt så lenge det lar seg gjøre.

tabola

No posts to display