Foto: Mike Harrah

THOR 24 er en unik stor plattform, ofte referert til som «den kraftigste store plattformen som noen gang er bygget» på grunn av nominell effekt (3974 hk) oppnådd av den 24-sylindrede motoren med 12 kompressorer.

Kan du forestille deg en tordengud i form av en lastebil? Ikke jeg heller, men byggmester Mike Harrah definitivt kunne, og resultatet er bare galskap.

Les: Verdens første soldrevne bil settes i produksjon

Den store 13 meter lange plattformen drives av to 852-tommers kubikktommers V12-dieselmotorer og 12 superladere og krever fire slepefallskjermer for å gli ut av den bakre støtfangeren for å stoppe når den når en toppfart på 209 km / t. Harrah brukte 7 år på å bygge denne lastebilen, brukte tusenvis av timer og brukte over 7 millioner dollar.

En titt på THOR 24 og alle kan fortelle at dette ikke er noen vanlig stor plattform. Skinnende krombelegg og aluminium aksenter er et blikkfang, og lyden av disse to V12 dieselmotorer vil virkelig fange oppmerksomheten din. Men innsiden av dette metallmonsteret er like spennende. Det er så mange som 24 indikatorer på dashbordet, inkludert et speedometer, turteller, flere trykkmålere og en kompressorindikator, og hele hytta er opplyst av lysdioder.

Foto: Facebook

Girspaken er formet som et skarpt sverd, og Hawker Jet Helicopters motor fungerer som en hjelpegenerator som driver funksjoner som en 40-tommers TV og et 1500-watts lydsystem. Fordi fronten på lastebilen er så utrolig lang, overfører fire kameraer montert på den fremre støtfangeren levende bilder til fire 10,16 x 15,24 cm skjermer montert over frontruten, slik at sjåføren faktisk kan se hva som er foran ham.

Foto: Facebook

To dieselmotorer og tilhørende superladere kan drive giganten på 32.000 pund til en toppfart på 160 km/t, men når den innebygde nitro-boosten aktiveres, hopper toppfarten til imponerende 209 km/t. Åtte lystgassflasker er installert mellom den midterste raden av kompressorer.

Foto: Facebook

I 2019 satte THOR 24 lastebilsetet en ny verdensrekord for det dyreste tilpassede kjøretøyet som noen gang er solgt da det ble auksjonert for hele 12 millioner dollar, som ble hevet til en endelig pris på 13.2 millioner dollar etter å ha lagt til en 10 prosent auksjonshuskjøperpremie.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook

f7.no -> adds
tabola