Verdens første soldrevne bil, Lightyear 0, kan kjøre i månedsvis uten lading. Foto: Twitter/My Mixtapez

Produksjonen av verdens første soldrevne bil har begynt – en 4-seters elbil, som åpner et nytt kapittel i bilhistorien.

Det nederlandske selskapet Lightyear har offisielt begynt å montere sitt første kjøretøy, passende kalt «Lightyear 0″, og blir det første bilfirmaet som produserer et elektrisk kjøretøy som genererer en realistisk mengde ladninger ved hjelp av sollys.

Ved å bruke så mye plass som mulig takket være 5 buede solcellepaneler med et samlet areal på 5 kvadratmeter, lader Lightyear 0 hvor det er dagslys, enten det er parkert eller i bevegelse.

Lightyear hevder at modellen kan gi opptil 70 km fri rekkevidde per dag fra solen selv, og forklarer at «med en uendelig strømkilde som den på taket, kan Lightyear 0 kjøre i flere måneder uten lading.»

Lightyear 0 er designet for ethvert eventyr, både spontant og praktisk. Foto: Twitter

Ikke-solcellelading kan oppnås ved å koble bilen til et vanlig husholdningsuttak som gir mer enn 300 kilometer rekkevidde.

«Etter seks år med å utvikle sine egne teknologier, har Lightyear passert en av de vanskeligste fasene for nye bilfirmaer: å komme inn på markedet med banebrytende teknologi,» sa selskapet i en uttalelse.

Lightyear 0 solcellepaneler på taket

På Valmet Automotives fabrikk i Finland planlegger selskapet å produsere en av sine biler hver uke for rundt $ 255.000 ($ 1.135.555), med planer om å øke produksjonen i første kvartal 2023 for å hjelpe velstående bydrivere til å avkarbonisere.

Les: Krakow er den første byen i Polen som forbyr biler å komme inn i byen

Hvis solcellepaneler kan bli større energiprodusenter i de neste 10-20 årene, vil elektriske biler til slutt komme seg rundt kritikken om at bare fordi en bil bruker elektrisitet i stedet for fossilt brensel, betyr det ikke at det er bedre for miljøet, da de fleste elektrisitet genereres fra fossile brensler.

«Vi har oppnådd mange milepæler de siste årene, fra store økonomiske prestasjoner til gode partnerskap,» sa Lex Hoefsloot, administrerende direktør og medgründer av Lightyear. «Men i dag er den viktigste og sannsynligvis den vanskeligste milepælen vi har nådd så langt.»

Les: Citroens nye elektriske familiebil kan også bidra til å drive hjemmet ditt

Nederlandsk selskap Lightyear

Oppstarten av produksjonen av Lightyear 0, den første soldrevne bilen, bringer oss et skritt nærmere målet om ren mobilitet for alle, overalt. Vi kan være de første til å gjøre det, men forhåpentligvis ikke den siste.

f7.no -> adds
tabola