Tanzanias svar på Donald Trump, president John Pombe Magufuli er død

0
92
For ikke lenge siden ville presidenten bevise sin form med å ta armbøyninger på knokene.

Tanzania har en mye bedre sjanse for en lys fremtid etter deres president John Pombe Magufuli døde av hjertesvikt. Presidenten har tatt Tanzania i autokratisk rekke og har i liket med ekspresident Donald Trump både ignorert og kommet med mildt sagt kreative løsninger for helbredelse av Corona.

Visepresident Samia Suluhu Hassan bekrefter at den 61 år gamle presidenten døde på et sykehus i hovedstaden Dar es Salaam onsdag ettermiddag. – Diagnosen er hjertesvikt, men de aller fleste i landet tror det er corona som er den egentlige dødsårsaken.

Les: Ny liga av helter snart på TV

John Pombe Magufuli kom til makten i 2015 og ble gjenvalgt i et omstridt valg i november i fjor. Han fikk da 84 prosent av stemmene i et valg som var rigget i presidentens favør og med en flom av rapporter om valgfusk.

For to uker siden forsvant presidenten fra offentligheten, og det ble derfor spekulert flittig på hvor han befant seg og om han var syk.

Magufuli hevdet at Tanzania hadde kvittet seg med coronaviruset gjennom tre dager med landsomfattende bønn, og at vaksine derfor var unødvendig. Myndighetene har ikke villet opplyse om antallet smittetilfeller og coronadødsfall siden april i fjor.

Det offisielle dødstallet er derfor fortsatt 21, i et land som har rundt 61 millioner innbyggere.

Kort tid etter ble det også meldt at visepresidenten på delvis selvstyrte Zanzibar, Seif Sharif Hamad, var død. Partiet hans opplyste at han hadde fått påvist coronasmitte.

WHO-sjef Tedros Ghebreyesus ba i februar Tanzania ta koronapandemien på alvor.

Les på Engelske Klubber: West Ham klar til å møte kravet fra Manchester United

Det gikk rykter om at Magufuli smittet av koronaviruset og lå i pustemaskin, men regjeringen i landet nektet å svare på spørsmål om helsetilstanden hans.

Diplomater i Tanzania har imidlertid rapportert om kraftig smittespredning de siste månedene, og tidligere i måneden ble det kjent at Magufulis nære medarbeider John Kijazi var død. Myndighetene nektet å oppgi dødsårsaken.

tabola

No posts to display