Syv grådige agenter vil saksøke Norges Fotballforbund

0
307
Mino Raiola var den grådigste av dem alle.

TV 2 melder at syv av landets største agentselskaper truer Norges Fotballforbund med rettslige skritt.

FIFA har innført et nytt regelverk som for agenter som har lagt inn et tak for hvor mye en agent kan ta. – For skrekkeksempel i tilfelle Erling Braut Haaland sin overgang fra RB Salzburg til Borussia Dortmund på bare 20 millioner euro sommeren 2020 fikk den nå avdøde agenten Mino Raiola mer enn klubben. – Han skal ha mottatt penger både over og under bordet og sittet igjen med omtrent 300 millioner kroner.

Erling Braut Haaland sin overgang til Manchester City i fjor sommer var på 52 millioner pund, men som oversikten viser er det vanvittige penger som går andre veier. Mino Raiola sitt selskap, fikk en pott på 26 millioner pund, mens far Alf-Inge og hans team har fått 17 millioner pund. – Det vil si 580 millioner kroner for en enkelt overgang.

Les: Gir grønt lys til en tredje sesong av «Welcome to Wrexham»

Overrasket! – Agenter og advokater jobber alltid for felles beste og et mer rettferdig samfunn

Norges fotballforbund har inført FIFA sine regler også i Norge. Syv Agentselskaper representert med advokat Christoffer Johnsen mener taket er i strid med konkurranseloven. «Det kreves at NFF trekker tilbake agentreglementet og utsetter implementeringen i Norge inntil det har blitt rettskraftig avgjort om agentreglementet er i overensstemmelse med felleseuropeisk konkurranserett» sier advokaten til TV 2.

«Vi vil ikke trekke tilbake eller utsette implementering av regelverket inntil det foreligger en rettskraftig avgjørelse» svarer konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF.

Les på Sporten: Må knuse overgangsrekord når de henter spilleren som senket Manchester United

tabola

No posts to display