mandag, april 12, 2021

Sveriges nest største selskap Postnord kan gå konkurs

Må lese

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Selskapet som nå er i trøbbel fordi det er så dyrt å opprettholde distribusjon av brev ble dannet tilbake i 2009 da Swedish Post og Post Denmark fusjonerte. – De har virksomhet også i Norge hvor de blant annet sponser 2.divisjon fotball PostNord-ligaen, men den norske virksomheten blir «lilleputter» i forhold til milliardomsetning og 20 000 ansatte i Sverige. 

Svenske Dagens Nyheter skriver at en hemmelig rapport bestilt av den svenske regjeringen viser at den staten må gripe inn eller så er det sannsynlig at selskapet går konkurs.

Les: Aston Martin trenger milliarder

DN har fått tilgang til rapporten laget mellom september og desember 2018 av konsulentfirmaet McKinsey & Company. En kilde uttaler til avisen at en av konklusjonene i rapporten er at Postnord trenger statstilskudd nå som den lønnsomme brevoperasjoner kollapser.

Hvis samfunnstjenesten skal opprettholdes på samme nivå som i dag og Sverige ikke gir tilskudd, kan Postnord gå konkurs.

Les på Popidol: United har fått tilbud om å kjøpe en av verdens beste angrepsspillere

De siste årene har den inntektsbringende brevfordelingen i Danmark falt kraftig – og nå er det Sverige på tur, tenk selv, når skrev du sist et brev og gikk for å poste det. – Det som kommer i postkassen er kopier av regninger (som du kan avbestille i nettbanken) og reklame som går rett i sylinderarkivet.

De siste tre årene har Postnord tapt totalt 2,99 milliarder svenske kroner. Dette skyldes nesten helt den danske nedgangen i brev.

Begynner å dele ut brev sjeldnere
I oktober i fjor ble den daværende svenske administrerende direktøren Annemarie Gardshol utnevnt til president og administrerende direktør i Postnord.

Postnord har tidligere kunngjort at fra 2021 vil redusere antall dager som det leveres post.

«Siden årtusenskiftet har over halvparten av de fysiske brevene gått over til digital kommunikasjon, og det er ingen bevis for at volumreduksjonen vil stoppe» har Annemarie Gardshol tidligere sagt.

Postnord har for tiden 20 000 ansatte i Sverige. Å dele ut brev sjeldnere vil bety færre ansatte, kanskje opptil halvparten av arbeidsstyrken, rapporterte Expressen tidligere.

Det er ingen grunn til å tro at situasjonen er noe annerledes i Norge enn i Sverige, her er det som vi alle vet Posten Norge som er største aktør. Det jobber 15 021 personer totalt i konsernet i følge deres nettsider av de jobber 12 330 i Norge.

Her kan du lese Sporten sine saker fra PostNord-Ligaen.

- Advertisement -

1 COMMENT

Siste nytt

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I korte trekk: Manchester City er...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

More Articles Like This