fredag, desember 11, 2020

Sveriges nest største selskap Postnord kan gå konkurs

Må lese

Gjør som Therese Johaug kjøp Huawei

Det kan være greit å få med seg nå som VG og Minerva kommentator Jan Arild Snoen...

Ny strømmetjeneste erstatter Dplay

Discovery lanserer ny global strømmetjeneste. Det betyr at Dplay vil bli omdøpt til discovery+, og at mer...

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Selskapet som nå er i trøbbel fordi det er så dyrt å opprettholde distribusjon av brev ble dannet tilbake i 2009 da Swedish Post og Post Denmark fusjonerte. – De har virksomhet også i Norge hvor de blant annet sponser 2.divisjon fotball PostNord-ligaen, men den norske virksomheten blir «lilleputter» i forhold til milliardomsetning og 20 000 ansatte i Sverige. 

Svenske Dagens Nyheter skriver at en hemmelig rapport bestilt av den svenske regjeringen viser at den staten må gripe inn eller så er det sannsynlig at selskapet går konkurs.

Les: Aston Martin trenger milliarder

DN har fått tilgang til rapporten laget mellom september og desember 2018 av konsulentfirmaet McKinsey & Company. En kilde uttaler til avisen at en av konklusjonene i rapporten er at Postnord trenger statstilskudd nå som den lønnsomme brevoperasjoner kollapser.

Hvis samfunnstjenesten skal opprettholdes på samme nivå som i dag og Sverige ikke gir tilskudd, kan Postnord gå konkurs.

Les på Popidol: United har fått tilbud om å kjøpe en av verdens beste angrepsspillere

De siste årene har den inntektsbringende brevfordelingen i Danmark falt kraftig – og nå er det Sverige på tur, tenk selv, når skrev du sist et brev og gikk for å poste det. – Det som kommer i postkassen er kopier av regninger (som du kan avbestille i nettbanken) og reklame som går rett i sylinderarkivet.

De siste tre årene har Postnord tapt totalt 2,99 milliarder svenske kroner. Dette skyldes nesten helt den danske nedgangen i brev.

Begynner å dele ut brev sjeldnere
I oktober i fjor ble den daværende svenske administrerende direktøren Annemarie Gardshol utnevnt til president og administrerende direktør i Postnord.

Postnord har tidligere kunngjort at fra 2021 vil redusere antall dager som det leveres post.

«Siden årtusenskiftet har over halvparten av de fysiske brevene gått over til digital kommunikasjon, og det er ingen bevis for at volumreduksjonen vil stoppe» har Annemarie Gardshol tidligere sagt.

Postnord har for tiden 20 000 ansatte i Sverige. Å dele ut brev sjeldnere vil bety færre ansatte, kanskje opptil halvparten av arbeidsstyrken, rapporterte Expressen tidligere.

Det er ingen grunn til å tro at situasjonen er noe annerledes i Norge enn i Sverige, her er det som vi alle vet Posten Norge som er største aktør. Det jobber 15 021 personer totalt i konsernet i følge deres nettsider av de jobber 12 330 i Norge.

Her kan du lese Sporten sine saker fra PostNord-Ligaen.

- Advertisement -

1 COMMENT

Siste nytt

Gjør som Therese Johaug kjøp Huawei

Det kan være greit å få med seg nå som VG og Minerva kommentator Jan Arild Snoen...

Ny strømmetjeneste erstatter Dplay

Discovery lanserer ny global strømmetjeneste. Det betyr at Dplay vil bli omdøpt til discovery+, og at mer Eurosport-innhold vil finne veien til...

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år gammel av hjerteattakk. Den argentinske...

Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år

I løpet av de siste årene har IKEA blitt mer digital og tilgjengelig, og tatt til seg nye måter å få kontakt...

Hva skjer hvis forskere finner ut at Covid-19 ikke kommer fra Kina?

Du kan i en artikkel i Forskning skrevet av rådgiver i Veterinærinstituttet Bryndis Holm lese at det er satt sammen en internasjonal...

More Articles Like This