Aston Martin trenger milliarder

0
313
Aston Martin DBS Superleggera

Luksusbilprodusenten Aston Martin trenger veldig mye penger for å holde hjulene i gang, nå ser det ut som om de får på plass kapitalinnsprøytning av en kanadisk milliardær.

Aston Martin, som er kjent for sine luksusbiler og som den primære billeverandøren til superagent James Bond har ikke fått til det salget som de ønsker og er slettes ikke klar for det grønne skiftet som kreves for å selge biler fremover. – Nå reddes de av en kanadisk milliardær som godt kunne vært et passende navn for en eksentrisk skurk,  Lawrence Stroll.

Les: Raske reflekser reddet ex stjernespiss fra «drive by shooting»

Stroll eier formel 1-selskapet Racing Point, som ifølge kilder nær saken er åpen for en investering på 200 millioner pund som tilssvarer ca 2,2 milliarder kroner.

Det kinesiske selskapet Geely, som blant annet eier svenske Volvo, har også vært i dialog med Aston Martin om mulige investeringer i selskapet.

Det er først og fremst Aston Martins bilteknologi som er i kikkerten, ettersom Geely håper det vil komme selskapets øvrige investeringer i bilmerker som Lotus til gode.

Nyhetene ble turboinsprøytning for Aston Martin-aksjen på London Stock Exchange, aksjen er opp nå i skrivende stund 5 % til 490,20 pence.

Les på Popidol: Man skjønner James Bond blir rimelig mørk når Billie Eilish lager tittellåta

tabola

No posts to display