Stjal Led Zeppelin, Stairway to Heaven?

0
108

Har Led Zeppelin stjålet sin største hit gjennom tidene? Det skal en rett i Pennsylvania i USA avgjøre etter at bandet har blitt saksøkt av advokaten til nå avdøde Spirit gitarist Randy Craig Wolfe.

Led Zeppelin turnerte sammen med Spirit på 70 tallet, Wolfe har i mange år fortalt sine venner og familie at han lagde en sang som I 1968 lå han på den amerikanske Billboard-listen med instrumentallåten «Taurus». Senere dannet han bandet Spirit, som turnerte med Led Zeppelin. Wolfe spilte låten for Page og det ble utgangspunktet for «Stairway to Heaven».

Før Wolfe døde sa han i et intervju til Listener magazine : –« Stairway To Heaven» er plagiat. Gutta tjente millioner av dollar på den og sa verken takk eller tilbød seg å betale. Det er et sårt tema for meg. Kanskje samvittigheten deres vil få dem til å gjøre noe med det en dag?

Verdenshistoriens største klimpre og nachspiel låt ble ifølge Jimmi Page til foran peisen på en liten hytte i Wales og de benekter for at de har stjålet sangen.

Led Zeppelin prøvde å få avvist saken på grunn av juridiske spissfindigheter, men lykkes ikke med det så nå vil vi finne ut av om retten mener sangen er skrevet av andre enn Jimi Page eller ikke.

Gjør opp din egen mening.

I 1968 lå Wolfe på den amerikanske Billboard-listen med instrumentallåten «Taurus». Senere dannet han bandet Spirit.

Hei kan du høre sangen selv og gjøre det opp en mening, en ting er ihvertfall helt sikkert, frisyren til Wolfe kommer ikke til å bli plagiert:

tabola

No posts to display