Stadig flere i fast jobb

0
8
I AKSJON: Politiet i møte med publikum, det er store behov og mange oppgaver som skal løses. Stadig flere kommer i fast jobb etter utdanningen ved PHS. Illustrasjonsfoto: Kåre M. Hansen

En stadig større andel av nyutdannet politi fra de siste årskullene er i fast jobb i etaten. Det viser tallene som Politidirektoratet nå har offentliggjort fra årsskiftet.

Politiet ser på bemanning, inkludert uteksaminerte fra høgskolen med vitnemål, hvert tertial. Ved utgangen av 2022 er det en høy andel av kullene som er i jobb – dette har holdt seg gjennom året. Og nyutdannet politi som gikk ut sist sommer føyer seg inn i denne rekken.

86 prosent fra 2022 er i jobb, en liten fremgang fra 2. tertial. Det er også flere som har fått vitnemål siden da, og dermed er også flere med i jobboversikten. De øvrige kullene fra 2019, 2020 og 2021 ligger på samme nivå, som ved forrige måling. Nærmere 90 prosent med vitnemål er ansatt i politiet.

Størst endring er det i andelen som har fast jobb, av de som har stilling i politiet.

9 av 10 fra 2019-kullet er nå i fast jobb, det er fem prosent flere enn forrige måling.

77 prosent av 2020-kullet har fast stilling, det er en økning på ni prosent.

For 2021-kullet er status at 60 % er i fast jobb, en økning på 15 prosent fra august i fjor.

Uteksaminerte fra i fjor sommer, altså 2022 kullet, har nå nær 20 prosent i fast jobb, det er også en økning på 15 prosent.

Rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen understreker at det er gode muligheter.

–  Det er viktig at det ikke opprettholdes et bilde av at politiutdanning gir usikre utsikter til jobb i politiet. Vi ser at det at det er gode muligheter – og at politiutdanning gir jobb. Så blir det fast jobb etter hvert, slik er det også for mange andre sammenlignbare profesjonsutdanninger og yrker. Vi håper på mange og dyktige søkere til bachelor politiutdanning fremover, det er et godt valg, sier hun.

Her er oversikten fra direktoratet

tabola

No posts to display