Hans-Jørgen Siljan, sjef for kategori og logistikk i Ice. Han forteller at listen er representativ for året som gikk, men at Ice allerede ser endringer i kjøpevaner i år. FOTO: Sebastian Storvik.

77 prosent hadde eSIM. – Ice elsker eSIM, en teknologi som endelig gjør det enklere for kunden å bytte operatør.

Årets ti-på-topp er en salgsstatistikk som viser de mest solgte mobilene hos Ice i 2022. De ti modellene utgjør 66 prosent av det totale mobilsalget til Ice.

  1. Apple Iphone 13
  2. Samsung Galaxy S22
  3. Apple Iphone 11
  4. Apple Iphone 12
  5. Samsung Galaxy S22 Ultra
  6. Apple Iphone 13 Pro Max
  7. Apple Iphone 13 Pro
  8. Apple Iphone 14 Pro Max
  9. Apple Iphone 14 Pro
  10. OnePlus Nord 2 5G

– Listen gir et godt bilde for året sett under ett. Men siden det er hele året så får en naturlige forskyvninger. Iphone 14 selger i dag mer enn Iphone 13 for eksempel. Det er godt å se at Samsung ligger på andreplass, dette tyder på at det er mye konkurranse mellom produsentene, som igjen gjør produktene bedre, forteller Hans-Jørgen Siljan, sjef for kategori og logistikk i Ice.

Av det totale mobilsalget til Ice var 87 prosent 5G-modeller, og 77 prosent hadde eSIM.

– Fra tidligere år ser vi at kamera, skjerm, prosessor og batteri stadig blir bedre, og at 5G og eSIM blir mer og mer vanlig. I 2022 økte også salget av brettbare mobiler, men ingen modell gjorde det godt nok til å havne på topplisten, sier Siljan.

Enklere å bytte

Administrerende direktør i Ice, Eivind Helgaker, forteller at i løpet av året vil eSIM bli tilgjengelig for nye kunder som porterer til Ice.

– Allerede kan nye kunder få eSIM med vår heldigitale merkevare NiceMobil på 1-2-3. Jeg tror eSIM vil bli forløsende for det norske mobilmarkedet. Det tar i dag for lang tid å bytte mobiloperatør. Ice jobber hardt for å få ned porteringstiden. eSIM gjør dette både enklere og raskere. Bra for kunden, og bra for oss.

Ice har ett av verdens beste, og Norges mest stabile mobilnett, med bransjens beste kundeservice. Totalt med privat- og bedriftsmarkedet har Ice 757.000 mobilkunder.

De aller fleste som bytter mobilabonnement, velger Ice. Slik har det vært i 8 år på rad, som er antall år siden Ice startet å selge mobilabonnement.

– Med stadig bedre dekning, mer verdi for pengene, brukervennlighet og Norges raskeste 5G-nett like rundt svingen har du all grunn til å velge Ice. Det ser kundene, avslutter Helgaker.

f7.no -> adds
tabola