lørdag, februar 26, 2022

Spis fett, bli lykkelig, mindre aggresiv og mindre redd

Må lese

Slik kommer du i gang med sports betting

Sports betting har blitt mer og mer populært de siste par årene, så hvis du er blant...

USAs kvinnelandslag får likelønn og etterbetalt millioner

USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et...

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Spis fett og bli et bedre menneske. Ny forskning viser at spiser du fett blir du mer sosial og mer fornøyd.

Mange assosierer ordene » fett » og » kolesterol » med fedme , hjerte-og karsykdommer og usunn livsstil, men nå har forskere funnet ut at selv beryktede mettet fett ikke er så ille.
Nå har en ny dansk studie publisert i Vitenskap.dk vist at fett og kolesterol i kosten kan gjøre deg mer sosial, mindre aggressiv og mindre engstelig . Dette er atferd assosiert med økt helse.

Selv om studien er gjort på griser, så dette vil trolig også gjelde for mennesker som griser fysiologi er svært lik vår. Så det er definitivt noe vi må ta til etterretning . Det vi nå trenger å finne ut er hvor mye fett vi bør spise før det er optimalt for vår fysiske og psykiske helse , sier PhD Annika Maria Juul Haagensen , Department of Veterinary Disease biologi, Universitetet i København .

Det er en rimelig antakelse, ettersom tidligere studier støtter resultatene, sier Lotte Lauritzen , førsteamanuensis ved Institutt for idrettsvitenskap og ernæring ved Universitetet i København .

Andre studier gjort på aper og gnagere støtter hva forskerne finner her . Samtidig vet vi at våre hjerneceller trenger fett for å skape nye forbindelser og fungerer optimalt . For lite omega 3 påvirke serotonerge system, noe som bidrar til å regulere våre stemninger, slik at det kan føre til depresjon og økt angst , sier Lotte Lauritzen . Hun har bidratt til å gjøre den danske studien, men hun forsker selv i enkelte fettstoffer som er viktige for vår kropp og adferd .

Studien så forskerteam fra Universitetet i hvordan 24 griser endre sin atferd avhengig av hvilken diett de ble gitt .

Resultatene viste at grisene hadde fått en standard diett , men fettinnholdet ble økt , slik at de fikk 42 prosent av sin energi fra fett viste en økt positiv sosial atferd og mindre frykt relatert atferd .

Det er flere mulige forklaringer på hvorfor vi se endringen i oppførsel av grisene som får mer fett . En av dem kan meget vel være at fett og kolesterol fører til en økt utskillelse av serotonin. Den økte serotonin kan endre hvordan aggressive , depressive og engstelig vi er, sier Annika Maria Juul Haagensen

- Advertisement -

Siste nytt

Slik kommer du i gang med sports betting

Sports betting har blitt mer og mer populært de siste par årene, så hvis du er blant...

USAs kvinnelandslag får likelønn og etterbetalt millioner

USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et løfte om lik lønn som...

Lyse kjøper Ice

Det er i dag inngått en avtale hvor Lyse kjøper Ice Group Scandinavia Holdings for 5,5 milliarder kroner. "Oppkjøpet...

Les dette før du begynner med sports betting

Det å ha forskjellige hobbyer og aktiviteter er noe som gjør hverdagen litt bedre, og avhengig av hva interessene våre er, er...

Sting selger musikken sin

Nå kan trolig Sting alene redde hele regnskogen for selv om ikke beløp er offentliggjort sitter han trolig igjen med vanvittig mye...

More Articles Like This