Som vi gleder oss til VM 2034, folkens

0
128
Det samme som å fylle en tredjedel av Ullevaal-stadion...

Qatar manøvrerte seg til å arrangere fotball-VM 2022. Med fly fullstappet av supportere i skytteltrafikk mellom nasjonene og ørkenstaten, sørget verden for at det ble stor stemning på tribunene. Skulle bare mangle når du har kjøpt rettighetene til et av verdens desidert største idrettsarrangement. Så når Saudi-Arabia uten konkurranse kjøpte seg rettighetene til VM 2034, kommer fotballsupportere fra hele verden garantert å valfarte til de ulike stadionene. For den italienske supercupen, derimot, var det lite entusiasme å spore.

Spania og Italia har solgt landets supercup-arrangement til Saudi-Arabia. Tyrkia gjorde det samme, men har trukket kampene tilbake til landet. Det var nylig stor stemning under El Clasico-møtet i den spanske supercupfinalen, den spanske ligaen og klubbene fikk valuta for pengene. Det må likevel være en snodig opplevelse for Real -og Barca-supportere som ikke får mulighet til å følge sin klubb live i en tittelkamp. For supporterne hos to italienske klubber må torsdagen kamp i Riyadh virket helt meningsløs.

LES: Tidenes overgangssuppe

Napoli og Fiorentina møttes i supercup-semifinale i Riyadh i Saudi-Arabia på torsdag. Stadionet er nesten på størrelse med Ullevaal med plass til 25 000 tilskuere. Da Serie A-spillerne gikk ut på gressmatta, satt det 9 762 på tribunen, melder Football-Italia.

For en supercup-semifinale…

Tilskuerne som kom gjorde seg bemerket, men ikke helt som arrangøren ønsket det. For i kampen mellom Napoli og Fiorentina vaiet et gigantisk klubb banner – for Lazio. Eller, kanskje ikke når vi google translate teksten: Lazio er dritt.

SPORTEN: Er så giret på å signere Ivan Perisic at kneskaden ignoreres

Napoli vant komfortabelt 3-0 og møter enten Inter eller Lazio i finalen.

tabola

No posts to display