fredag, mars 5, 2021

Solcelle rekord

Må lese

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO!
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Hvor stor andel av solenergien som kan omdannes til elektrisitet er vesentlig for å gjøre solenergi konkurransedyktig. Ved lav oljepris synker alltid investeringer i fornybar eller alternativ energi. Investorer har lite kort hukommelse som gullfisk og trenger enkle forklaringsmodeller.

Så her kommer det. Nå er det lurt å investere i solenergi igjen for nå har forskere i Australia klart å sette rekord i hvor mye energi de har klart å samle sammen fra solen.

Forskere ved australske University of New South Wales (UNSW) har klart å konvertere 40,4 prosent (løpende) av energien som treffer solceller til elektrisitet med topper opp imot 46 %.

Rekorden ble satt i Sydney og senere bekreftet av amerikanske National Renewable Energy Laboratory. UNSW har laget et helt nytt design, kun laget med elementer fra eksisterende teknologi. En stor del av det nye designet handler om et nytt såkalt optisk båndpass-filter, designet for å reflektere lys på enkelte bølgelengder og fange andre bedre.

I tillegg brukes heliostat-speil-konsentratorer fra et australsk selskap kalt RayGen Resources, mens selve solcellene er fra amerikanske Spectrolab, som tidligere har lansert masseproduksjon av solceller med 39,2 prosent effektivitet.

Og så til investorer, hva betyr dette? Ny bruk av eksisterende teknologi gir en økning på disse på 2% poeng. Økning på dette nivået øker fortjenesten fra Solceller med ca. 5%.

Dette innebærer også at solceller kan bli lønnsomt i flere og mindre solrike steder enn det som trengs i dag. En lønnsom energikilde burde også gi økt satsning og enda bedre resultater fremover.

- Advertisement -

Siste nytt

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

Berit Kjøll beklager at Johann Koss ikke stiller til gjenvalg

Idrettspresident Berit Kjøll beklager at 2. visepresident i idrettsstyret, Johann Koss ikke ønsker å stille til gjenvalg på idrettstinget 2021.

Prior får ny logo og visuell identitet

Som landets eldste merkevare for egg og hvitt kjøtt, opplever vi at det som i utgangspunktet var Priors merkevareidentitet, nå har blitt...

More Articles Like This