lørdag, desember 4, 2021

Slik velger du riktig biff

Må lese

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Biffkjøtt er fellesbetegnelsen for det møre kjøttet fra storfe, og som kan stekes som biff eller hel filet. Det kan være en fordel å vite forskjellen på de ulike delene, da de varierer noe i mørhetsgrad og tilberedning.


– Hvilket biffstykke du skal velge, avhenger litt av hva du skal lage, hvordan det skal tilberedes, og hvor mange du skal lage det til, sier Anette Hansen, matfaglig ansvarlig i MatPrat.

Les: Madame Tussauds omfavner Stormzy

Indrefilet

Indrefileten sitter på innsiden, og helt bakerst på oksekammen. Indrefileten er det møreste kjøttet på dyret. Kokker deler indrefileten opp etter et visst mønster. Den er ypperlig til biffer, den kan stekes hel, eller brukes til sauté (biffgryter). Indrefilet egner seg selvfølgelig også meget godt til helsteking, enten i ovn eller på grillen.

Ytrefilet

Ytrefileten sitter på ryggens ytterside og strekker seg fra låret og langt fram på ryggen. Den er jevnt tykk hele veien og er derfor lett å dele opp i biffer, ca. 2 cm tykke – da blir det fine biffer. Ytrefilet egner seg også til helsteking, enten i stekeovn eller på grillen.

Entrecôte

Entrecôte er den saftigste og mest smakfulle biffen. Entrecôten sitter foran på ryggen, og er en forlengelse av ytrefileten. Der entrecôten slutter starter høyryggen (som er utmerket gryte- og suppekjøtt). Entrecôte er ofte et godt kjøp. Det er mørt kjøtt med mye smak, takket være godt med isprengt fett. De største og feteste er de beste! Entrecôte skjæres opp i 1,5 – 2 cm tykke biffer eller brukes til helsteking.

Mørbrad

Mørbraden sitter øverst på låret, der ytre- og indrefileten ender. Det er finfibret og mørt kjøtt som er utmerket til biff, ofte helt på høyde med ytrefilet og entrecôte! Kan stekes hel til roastbiff, i skiver til biff, eller som biffstrimler.

Se på Popidol: Se de råeste scoringene i Bundesliga

- Advertisement -

Siste nytt

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

More Articles Like This