fredag, februar 26, 2021

Slik ordner du en billig storbyferie

Må lese

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.

Har du lyst på en byferie, men har lite penger til overs? Her er byene som ikke gjør for stort innhugg i lommeboka.

 

Hvert år legger nettsiden Price of travel ut den europeiske backpackerindeksen, en liste som rangerer 51 europeiske byer etter hvor billige de er for en reisende med lite budsjett. Ikke overraskende er det østeuropeiske byer som dominerer blant de billigste byene.

I år inneholder listen 14 byer (13 om du ser bort fra Kiev i Ukraina) som koster under 300 kroner dagen. Dette inkluderer mat og drikke, kollektivtransport, en seng på et vandrerhjem og utgifter til severdigheter.
Bukarest er ifølge listen Europas billigste storby å reise til, bare 151 kroner dagen ifølge indeksen. De 12 andre er Sofia, Beograd, Kraków, Sarajevo, Budapest, Riga, Istanbul, Warszawa, Zagreb, St. Petersburg, Vilnius, Bratislava. Se hele listen nederst i artikkelen.

 

Flyreisen
At byen du skal reise til er billig er selvsagt viktig om du vil spare penger, men reisen dit utgjør også en betydelig del av utgiftene. Om du er fleksibel på reisedato kan du skaffe billige turer til de fleste av Europas byer. Med litt tålmodighet kan du få flyreiser til fleste av Europas storbyer for under tusenlappen.
Nettsteder som Momondo, Skyscanner og Ebookers gjør det enkelt å finne de billigste billettene. Prisen på flyreiser kan variere en god del, så det lønner seg ofte å følge med prisene over en eriode.. Flere av nettsidene lar deg også sette opp faste søk, slik at du får prisoppdateringer sendt til mailadressen din (du kan selvsagt sette opp en egen mailkonto til dette så slipper du for mye spam på kontoen din).
Er du fleksibel når det gjelder reisemål kan du prøve Kayaks explore-funksjon som gir en oversikt på kart over billige flyreiser innenfor måned eller sesong.

Herberger og andre alternativer
Når du velger herberge bør du ta deg litt tid til å lese beskrivelsen og anmeldelsene. Du bør også finne ut hva slags herberge du ønsker å bo på. De er som oftest enten rolige eller feststeder. Ikke alle herberger har store skap du kan låse ting inn i, så du bør ikke ha med verdifulle ting du ikke ønsker å bære med deg overalt. Om herberger ikke frister finnes det både billigere og dyrere muligheter.
Et sted å sove blir ikke mye billigere enn når du couchsurfer. En rekke nettsteder tilbyr denne type tjenester. Om du er riktig heldig er verten din villig til å vise deg rundt i byen sin, men du kan også ende opp med minimal kontakt med huseieren. Noen av nettsidene krever at du er villig til å ta imot gjester i ditt eget hjem. Dette kan være en flott måte å reise på for folk som ikke har noe imot å være tett oppå andre mennesker. Ta deg tid til å lage en god profil, det øker sjansen for at folk aksepterer forespørselen din.
Leie av et rom i en privat bolig kan også være et billig alternativ. Om dere er flere kan også leie av hele boligen bli veldig billig per person. Det finnes en rekke nettsteder som Airbnb, Wimdu og så videre som gjør det enkelt å skaffe et sted å bo.
Du kan selvsagt også finne forholdsvis billige hotellrom på samme måte som du kan finne billige flyreiser.

Reiselitteratur
Å reise billig handler ikke bare om å gjøre alt billigst mulig. Det handler også om å få mest mulig ut av turen for pengene. Og da er reisebøker en god kilde til informasjon både før og under reisen. Hos nettsteder som Bokkilden.no kan du finne hundrevis av reisebøker til de aller fleste reisemål. Populære titler er for eksempel Lonely Planets reisebøker eller Turen går til-serien….
En god reiseguide tjener fort inn utlegget ved å gi deg gode tips til gode og billige aktiviteter, severdigheter og spisesteder, og styrer deg unne de verste turistfellene.

Turen går til Polen Lonely Planet

Europas billigste byer for reisende
Her er listen over de billigste byene på backpackerindeksen, med daglig utgifter i parentes:
Bukarest, Romania (151 kr)
Kiev, Ukraina er lite aktuell på grunn at stridighetene i landet.
Sofia, Bulgaria (160 kr)
Beograd, Serbia (173 kr)
Kraków, Polen (176 kr)
Sarajevo, Bosnia og Herzegovina (179 kr)
Budapest, Ungarn (194 kr)
Riga, Latvia (204 kr)
Istanbul, Tyrkia (226 kr)
Warszawa, Polen (227 kr)
St. Petersburg, Russland (238 kr)
Zagreb, Kroatia (245 kr)
Vilnius, Litauen (250kr)
Bratislava.Slovakia (277kr)

Resten av listen finner du her…

- Advertisement -

Siste nytt

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia har Peugeot har gitt seg...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche. Scoringen kom etter et...

Bikinibabes i skiløypene

Et tilsynelatende selvmotsigende konsept lanseres på TV i disse dager. Discovery lanserer en sesong av Ex On The Beach, helt uten strand...

Steven Gerrard er ikke overrasket Celtic sjefen er ute

Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi får en ny sjef i nærmeste fremtid etter at manager Neil Lennon tidligere i dag fikk sparken...

More Articles Like This