Skuespillerstreiken i Hollywood fortsetter

0
11
SAG-AFTRA (fot. deadline)

Samtalene mellom SAG-AFTRA og store studioer har brutt sammen. Alliance of Film and Television Producers sa at gapet mellom de to sidene fortsatt var stort. Dette bekreftet frykten til eksperter som hevdet at konflikten kan vare en stund. Hva er konsekvensene av å avbryte samtalene?

Selv om forfatterne kom til enighet med studioene og avsluttet streiken, er skuespillerne fortsatt i forhandlinger. La oss huske at de ble med i streiken av litt andre grunner. De ønsket å regulere endringer som følge av endringer gjort av strømmeplattformer og spesifisere reglene for bruk av den digitale versjonen av aktører skapt av kunstig intelligens.

Les på Tyskfotball: Thomas Tuchel får klar beskjed fra Uli Hoeness hva man ikke kan tillate seg hos Bayern München

I de pågående forhandlingene ser det ut til at det viktigste stridspunktet er strømmeinntekter. AMPTP sier at fagforeningens forslag vil koste 800 millioner dollar i året. SAG-AFTRA sier at tallet er overdrevet med 60 % og anklager studioene for å bruke skremselstaktikker, og bemerker at forslaget bare vil koste strømmeplattformer 57 cent per abonnent per år. En annen grunn er at aktører ikke ønsker at kunstig intelligens skal brukes uten artistenes samtykke.

Opphevelsen av samtalene betyr at streiken fortsetter, noe som betyr at produksjonen av SAG-AFTRA-relaterte filmer og serier umiddelbart vil opphøre, det samme vil markedsføringskampanjer. Talkshow som Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel, Seth Meyers, Stephen Colbert og John Oliver har kommet tilbake etter en avtale med WGA, men programmer som er skrevet står stille.

Les: Chris Rock skal regissere film om Martin Luther King Jr

tabola

No posts to display