torsdag, desember 17, 2020

Skal ro fra Grimstad til Oslo for voldsutsatte barn

Må lese

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV.

I går var det 19 år siden Baneheiadrapene. Samme dag gikk startskuddet for årets mest spesielle rotur. Stine Sofies Stiftelsen reiser på tokt for en god barndom. Bak årene mellom Grimstad og Oslo sitter 30 roere fra hele landet, blant dem Thor Hushovd.

– Jeg kan ikke tenke meg noe viktigere enn å jobbe for at barn ikke skal oppleve vold eller overgrep. Når vi vet at i snitt to i hver skoleklasse er utsatt, og at det som skjer i barndommen kan ødelegge for resten av livet, så er det lite som er mer meningsfullt, forteller Ada Sofie Austegard, generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse.

Sammen med de seks robåtene er to seilskuter med på turen. På dagtid tar de med seg barnehagebarn på tokt. Pedagoger fra Stine Sofies Stiftelse skal snakke med barna om vold og overgrep, om kropp og grenser, og om å varsle om vonde opplevelser og hemmeligheter.

Ror for å unngå vold og overgrep mot barn

Det er lokalvalg til høsten, og et viktig mål med roturen er hva kommunene kan gjøre i arbeidet for en barndom uten vold og overgrep. Austegard forteller at det særlig gjelder måten hjelpeapparatet fungerer på.

– Vold og overgrep rammer hardt, og det rammer hele familien. Tilbakemeldingene fra familiene som har hatt opphold på Stine Sofie Senteret, viser at det er store forskjeller i hvordan de opplever å bli ivaretatt i hjemkommunen. Noen får god støtte og oppfølging – men altfor mange strever med å få oversikt, og en god og sammenhengenehjelp. Systemet svikter de volds- og overgrepsutsatte barna, og kommunene har et ansvar!

Nå håper hun at turen skal bidra til at kommune får mer fokus på hvordan de kan bidra i arbeidet, og forteller om de tre sakene lokalpolitikerne får servert i hver havn.

– Forebygging er nøkkelen. Fødselsforberedende kurs og foreldreveiledning på helsestasjon må være tilgjengelig og kostnadsfritt for alle, og alle barnehager og skoler må sette vold og overgrep på timeplanen. Når et barn først er utsatt for vold eller overgrep, er det viktig at systemet ikke svikter. Tilbudet til volds- og overgrepsutsatte barn må være et helhetlig og koordinert tilbud på barnas premisser.

Innom 16 havner fra Grimstad til Oslo

På turen fra Sørlandet skal de innom 16 havner før de kommer frem til Oslo 3. juni. Austegard vet det vil bli tøft

– Dette er en viktig tur, og det er derfor vi gjør det. Men det blir også både spennende, morsomt og sannsynligvis litt tøft. Det er langt å ro, og mange muligheter for både gnagsår, motvind og sjøsjuke. Jeg gleder meg!

På etappen 20. mai blir Thor Hushovd med på rotur. Komiker Rune Andersen blir med både 20. og 21. mai. Rema 1000, som er en av turens viktige støttespillere, representeres ved Ole Robert Reitan på etappen fra Langesund til Helgeroa 24. mai.

- Advertisement -

Siste nytt

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums Budstikke (Budstikka). Avtalen verdsetter selskapet...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV. Det ble...

Norsk Tipping med nytt tilbud til spillegale

Det høres nesten litt selvmotsigende ut: Fra mandag 14. desember gir Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter til spillere som ønsker å...

Stadig mindre sjans for snø på julaften i Sør-Norge

På Sør- og Østlandet har det blitt betydelig færre år med snø på bakken julaften. Meteorologisk institutt har gjort...

More Articles Like This