Sesong 5 av Game of Thrones har premiere 13 april

0
103

Tv serien tar innpå utgivelsen av bøker og fans begynner å bli bekymret for at forfatter George R.R. Martin ikke skal klare å fullføre bøkene og gi en avslutning til serien før den blir tatt igjen av tv. Forfatteren som ikke akkurat ser på sin kropp om sitt tempel har godtatt at seriens produsenter kan overta hvis han ikke makter. Ryktene sier at de trolig har fått vite det endelige plottet.

HBO som har serien har premiere i USA søndag 12 april og 24 timer senere kommer den til Norge med Norsk tekst.

Game of Thones har mange parallelle historier og karakterer, fan har etter hvert blitt vant til at personer som man tror er sentrale blir tatt livet av og at maktkampen fortsetter. Den femte sesongen fortsetter der sesong fire slutter i nord for «The wall»

Mange av karakterene fortsetter også i denne sesongen, men det er en god del nye også.

Den newzealandske skuespillerinnen Keisha Castle-Hughes skal også spille i den kommende sesongen. Hun ble i 2004 nominert til Oscar for sin innsats som hovedkarakter i filmen «Whale Rider». Nå skal hun spille Obara Sand, Prins Oberyns uekte datter.

Skuespiller Jonathan Pryce har arbeidet som skuespiller i en årrekke. Nå skal han ta rollen som «høyspurven», lederen for den dominerende religionen «Faith of the Seven».

Sudanske Alexander Siddig er best kjent som Dr. Julian Bashir i sci-fi serien «Star Trek: Deep Space Nine». Nå skal han derimot inn i en helt annen sjanger, og spiller Doran Martell i den kommende sesongen. Han leder landsdelen Dorne, som utgjør et av de syv kongedømmene i Westeros.

Noen flere nye skuespillerne:

Jessica Henwick i rollen som Nymeria Sand

Enzo Cilenti som slavehandleren Yezzan

DeObia Operei som Areo Hotah

Rosabell L. Sellers som Tyene Sand

Nell Tiger Free som Myrcella Baratheon

Toby Sebastian som Trystane Martell

 

game
Alexander Siddig, Keisha Castle-Hughes, Jonathan Pryce
tabola

No posts to display