Rod Taylor er død

0
284

Han var med i den første bølgen av australske kjekkaser i Hollywood og mest kjent for sin rolle i Alfred Hitchcocks skrekkfilm «Fuglene».

Han døde på onsdag av hjerteinfarkt i Los Angeles 84 år gammel. Rod Taylor var kjent i Hollywood som er skikkelig grei kar og døde omringet av sin familie og venner.

Han kom til Hollywood i 1950, og bygde seg raskt opp fra diverse småroller til å begynne å lande hovedroller.

Hans definitive gjennombrudd kom i rollen som George (Herbert George Wells), oppfinneren, i George Pal spektakulære Science fiction filmen Tidsmaskinen (1960). Hvor han reiser langt inn i fremtiden og skaper seg et liv der.  En kuriositet kom lenge etter i 1993 hvor Rod Taylor sammen med sin beste venn Filby Alan Young filmet en 30 minutters epilogen til den opprinnelige filmen!

Han spilte Mitch Brenner i Alfred Hitchcocks skrekk thriller Fuglene (1963), rollen som Jane Fonda sin kjærlighets interesse i søndag i New York (1963), hovedrollen i John Fords biografisk film av irsk dramatiker Sean O’Casey i Young Cassidy (1965), og en co-hovedrolle i «The Train Robbers» (1973) med John Wayne. Taylor også dukket opp som Bette Davis fremtidige svigersønn i godt mottatt film The Catered Affair (1956). Han imponerte også i rollen tysk-amerikanske Nazi Major prøver å lure James Garner i filmen 36 timer (1964). Senere Taylor gjort mange westernfilmer og actionfilmer i løpet av 1960 og 1970 tallet, de fleste av de i kategorien rett på video.  Han var med i flere tv serier som ikke tok helt av, det ble ofte med en eller to sesonger, eksempler på dette er bearcats! (1971), Masquerade (1983), og Outlaws (1986). De fleste fans vil være enige i at Rod Taylor siste store rolle var i den fantastiske australske filmen Pym på farten (1977)

Den siste filmen han var med i var Inglourious Basterds i 2009 hvor han spilte Winston Churchill.

«Det er så mange utrolige følelser jeg hadde for ham. Rod var en flott kompis av meg og en god støtte å ha. Vi var veldig, veldig gode venner», sier «Fuglene» -medskuespiller Tippi Hedren (84) i en uttalelse.

Rod Taylor var spådd å bli en av de virkelig store i Hollywood og var egentlig veldig godt i gang, men det tok aldri fullstendig av. Til tross for en rekke store roller både på film og tv ble han aldri en superstjerne.

Han var likevel meget fornøyd med sin karriere og etterlater seg kona Carol Kikumura og datteren Felicia.

tabola

No posts to display