lørdag, februar 27, 2021

Ny solteknologi gir håp for fremtiden

Må lese

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Energi i tradisjonell forstand gir store utfordringer for helse og miljø, kjernekraft, kull, olje og naturgass har alle disse alvorlige ulempene. Selv grønn teknologi har utfordringer, vannkraft trenger dammer og kan forstyrre vannveier og økosystemer, vindkraft og solceller det samme. Et helt nytt materiale innen solcelle teknologi utviklet av Michigan State Universitet (MCU) gir nå håp for fremtiden.

Det de har funnet opp er en helt gjennomsiktig solenergikonsentratorer som kan omforme alle mulige flater til en energisamler. Dette kan være vinduer eller din smarttelefon. Alt som trenger å være gjennomsiktig.  Det nye er nettopp det gjennomsiktige om er poenget, det har ikke vært mulig at folk jobber bak fargede vinduer eller har de på huset sitt. Det blir som å bo eller jobbe i et tivoli.

Ifølge Richard Lunt av MSU College of Engineering, har hans team utviklet en virkelig gjennomsiktig selvlysende solar konsentrator som «kan brukes på bygninger, mobiltelefoner og andre enheter som har en klar overflate.» Nøkkelordet her er gjennomsiktig.

System bruker spesialiserte organiske molekyler som absorberer usynlige bølgelengder av sollys. Når disse molekylene plukke opp ultrafiolett og nær-infrarødt lys, de «glød» ved en infrarød bølgelengde. Denne «glødende» lys ledes til grensen av materialet der det omdannes til strøm av slanke rader av fotovoltaiske solceller.

«Fordi materialet ikke absorberer eller avgir lys i det synlige spekteret, de ser usedvanlig gjennomsiktig for det menneskelige øyet,» forteller Lunt.

Selv om utviklingen er fortsatt i en tidlig fase, til potensialet skalere produksjonen for kommersielle programmer med en rimelig pris ser lovende ut. Lunt bemerker også at materialet trenger mer arbeid på sin energi-produserende kapasitet. Foreløpig er solenergi konvertering effektivitet nær 1 prosent, men teamet har som mål å nå utover 5 prosent når fullt optimalisert.

Til tross for de hindringer som må overvinnes, mener Lunt at materialet «åpner mye av området for å distribuere solenergi i en ikke-påtrengende måte. Den kan brukes på høye bygninger med mange vinduer eller noen form for mobil enhet som krever høy estetisk kvalitet som en telefon. Til syvende og sist ønsker vi å gjøre solenergi høsting flater som du ikke engang vet er der. »

Teknologien er spennende og vil bidra til en energihøsting der det tidligere ikke var mulig.

- Advertisement -

Siste nytt

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia har Peugeot har gitt seg...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche. Scoringen kom etter et...

Bikinibabes i skiløypene

Et tilsynelatende selvmotsigende konsept lanseres på TV i disse dager. Discovery lanserer en sesong av Ex On The Beach, helt uten strand...

Steven Gerrard er ikke overrasket Celtic sjefen er ute

Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi får en ny sjef i nærmeste fremtid etter at manager Neil Lennon tidligere i dag fikk sparken...

More Articles Like This