Seriekamper skal spilles mer enn 6000 km unna hjemmesupporterne

0
2
Bellingham og Vinicias slapp å reise til USA for å vinne forrige ukes El Clasico. (foto: Real Madrid)

Hos Liverpool protesterer supporterne når klubben øker sesongkortprisen med to prosent. Fotballen betyr ekstremt mye for veldig mange i den engelske byen, prisøkning i en tid hvor alt har blitt dyrere, presser supportere ut av Anfield. Vi kan forstille oss hvilket opprør det hadde blitt hvis Premier League fortalte Liverpool-supporterne at utvalgte seriekamper for klubben spilles mer enn 6000 km unna. Det er dette som nå skjer i Spania.

Supercupen for flere av de største ligaene i Europa spilles i Saudi-Arabia. Dette er dessverre den nye virkeligheten. La Liga-boss Javier Tebas er i bitter strid Real Madrid og Barcelona, ligaens to største klubber om duoens Super League-prosjekt. Samtidig skal den spanske seriesjefen holde seg inne med de mektige klubbpresidentene Florentino Perez og Joan Laporta. Da må det hentes inn større inntekter.

LES: Netflix dobler forventningene med 9,3 millioner nye abonnenter

-Jeg vet ikke fra når, men La Liga vil avholde offisielle kamper i andre land, sier Tebas ifølge Marca.

Dette betyr at det ikke lenger bare er snakk om å fjerne treningskamper og supercup fra spanske supportere, nå blir også seriekamper utilgjengelig for supporterne – hvis de ikke betaler dyre dommer for å reise til USA eller Saudi-Arabia.

-Jeg tror det kan bli i 2025/26-sesongen. Offisielle kamper i USA vil styrke vår posisjon i det nordamerikanske markedet, som er det nest største etter Spania, skryter La Liga-bossen.

LES: Hot shot Ruben Amorim trakk seg på mandag – åpner døra for Lopetegui

Spanske supportere vil dermed miste «rettighet» til å følge klubben sin på samtlige kamper i hjembyen. Det nordamerikanske markedet og saudiarabiske inntekter er viktigere.

Vi tror neppe Premier League og de engelske storklubbene tør tenke tanken på å stjele seriekamper fra sine engelske supportere.

Alt du trenger å vite: Real Sociedad – Real Madrid

tabola

No posts to display