Richard Arnold har skrevet et åpent brev til Manchester United-fansen om Mason Greenwood

0
125
Richard Arnold

Manchester Uniteds administrerende direktør Richard Arnold har skrevet et åpent brev til fansen som forklarer resultatet av deres Mason Greenwood-etterforskning.

Etter måneder med spekulasjoner rundt fremtiden hans på Old Trafford, ble det bekreftet mandag ettermiddag at Greenwood ikke lenger vil spille for Manchester United.

Les: Kevin Spacey frifunnet og klar med ny film

Greenwood ble arrestert og deretter siktet for voldtektsforsøk, overfall og tvangskontroll tilbake i januar 2022. Han ble også suspendert av Manchester United.

Over et år senere og siktelser mot Greenwood ble henlagt av Crown Prosecution Service, med nøkkelvitner som trakk seg engasjement i saken, i tillegg til at nytt materiale dukket opp.

United har siden gjennomført en intern undersøkelse av anklagene.

Mandag ettermiddag sa en uttalelse fra Premier League-klubben at det var gjensidig avtalt at Greenwood vil fortsette sin spillerkarriere borte fra United.

«Manchester United har avsluttet sin interne etterforskning av anklagene mot Mason Greenwood,»

Les på Sporten: Djurgården får godt betalt for å begrave stridsøksen og selge Oliver Berg

«Prosessen vår startet i februar 2023, etter at alle anklager mot Mason ble henlagt.

«Gjennomgående har vi tatt hensyn til det påståtte offerets ønsker, rettigheter og perspektiv sammen med klubbens standarder og verdier, og søkt å samle så mye informasjon og kontekst som mulig. Dette har krevd at vi har gått frem med sensitivitet og forsiktighet for å innhente bevis som ikke er offentlig tilgjengelig, inkludert fra personer med direkte kjennskap til saken.

«Basert på bevisene som er tilgjengelige for oss, har vi konkludert med at materialet som ble lagt ut på nettet ikke ga et fullstendig bilde og at Mason ikke begikk lovbruddene han opprinnelig ble siktet for. Når det er sagt, som Mason offentlig erkjenner i dag, han har gjort feil som han tar ansvar for.

«Alle de involverte, inkludert Mason, anerkjenner vanskelighetene med at han gjenopptar karrieren i Manchester United. Det er derfor blitt enige om at det ville være mest hensiktsmessig for ham å gjøre det borte fra Old Trafford, og vi vil nå samarbeide med Mason for å oppnå det resultatet.»

Manchester United-sjef Richard Arnold har siden publisert et åpent brev som forklarer Greenwood-avgjørelsen.

I dette brevet vil Arnold bekrefte at et angivelig offer ba politiet om å henlegge etterforskningen sin i april 2022. Klubben fikk også «alternative forklaringer på lydopptaket, som var et kort utdrag fra et mye lengre opptak, og for bilder lagt ut på nettet.’

Her er det åpne brevet i sin helhet:

«Kjære fans,

«Nå som vi har konkludert og kunngjort resultatet av klubbens etterforskning av Mason Greenwood, ønsker jeg å være direkte og transparent med våre fans om prosessen og årsakene til avgjørelsen vår,» sa han.

«Dette var en intern disiplinær etterforskning mellom arbeidsgiver og arbeidstaker som vanligvis ville foregå utenfor offentligheten. Gitt den offentlige karakteren av påstandene og Masons profil, erkjenner jeg at dette ikke var en vanlig situasjon, men jeg følte det viktig at vi Følg fortsatt rettferdig prosess og, så langt det er mulig, unngå mediekommentarer før jeg har tatt en endelig avgjørelse.

«Da lydopptak og bilder ble lagt ut på nettet i januar 2022, var følelsene mine av sjokk og bekymring for det påståtte offeret. Hennes velferd, ønsker og perspektiv har vært sentralt i klubbens tilnærming siden den gang, i likhet med klubbens standarder og verdier.

«Selv om vi umiddelbart konkluderte med at Mason skulle suspenderes i påvente av etterforskning, var vi også bevisste vår omsorgsplikt overfor ham og viktigheten av å ta en beslutning basert på full informasjon. Frem til februar i år var dette en sak for politiet og politiet. Crown Prosecution Service.Det var først da anklagene ble henlagt at klubben diskuterte anklagene med Mason og andre involverte i saken.

«Undersøkelsen vår forsøkte å samle så mye bevis som mulig for å etablere fakta og kontekst. Dette var ikke en rask eller enkel prosess av en rekke årsaker. Det var viktig for oss å respektere rettighetene og ønskene til det påståtte offeret. Vi har begrensede etterforskningsmyndigheter, noe som gjorde at vi var avhengige av tredjepartssamarbeid. Tidspunkter har også blitt påvirket av mitt ønske om å minimere virkningen av etterforskningen på våre herre- og kvinnelag, så vel som våre løvinner. Jeg erkjenner at dette ga mer tid for spekulasjoner, men alternativet ville vært å kompromittere rettferdig prosess eller skape utidig forstyrrelse.

«Selv om vi ikke kunne få tilgang til visse bevis av grunner vi respekterer, førte bevisene vi samlet oss til at vi konkluderte med at Mason ikke begikk handlingene han ble siktet

med. Jeg er begrenset med hva jeg kan si av juridiske årsaker, inkludert det påståtte offerets pågående rett til anonymitet, men jeg kan dele følgende med deg som burde gi deg litt innsikt i kompleksiteten i denne saken.

• Det angivelige offeret ba politiet om å henlegge etterforskningen i april 2022.

• Vi fikk alternative forklaringer til lydopptaket, som var et kort utdrag fra et mye lengre opptak, og for bildene som ble lagt ut på nett.

• Det påståtte offerets familie deltok i prosessen og fikk mulighet til å gjennomgå og korrigere våre faktafunn.

«Sist uke rapporterte media at vi hadde bestemt oss for å reintegrere Mason og at elementer av en plan for å gjøre det hadde blitt lekket til dem. Reintegrering var et av resultatene vi vurderte og planla for. For kontekst, i løpet av de siste seks måneder har flere utfall blitt vurdert og planlagt, og mitt syn har utviklet seg etter hvert som prosessen vår skred frem. Mens den endelige avgjørelsen lå hos meg, tok jeg hensyn til ulike faktorer og synspunkter helt frem til det tidspunktet jeg endelig tok avgjørelsen min.

«Selv om jeg er fornøyd med at Mason ikke begikk handlingene han ble siktet for, aksepterte Mason at han har gjort feil som han tar ansvar for. Jeg er også oppmerksom på utfordringen som Mason ville møte med å gjenoppbygge karrieren og oppdra en baby sammen med hans partner i Manchester Uniteds harde søkelys. Videre har denne saken provosert frem sterke meninger, og det er mitt ansvar å minimere enhver distraksjon for samholdet vi søker i klubben.

«Selv om vi har bestemt oss for at Mason vil forsøke å gjenoppbygge karrieren sin borte fra Manchester United, signaliserer ikke dette slutten på denne saken. Klubben vil fortsette å tilby sin støtte både til det påståtte offeret og Mason for å hjelpe dem med å gjenoppbygge og komme videre. positivt med livet sitt.

Takk for din fortsatte støtte,

Richard Arnold.»

tabola

No posts to display