onsdag, mai 5, 2021

Retorikken i Russland er helt lik den vi har hjemme

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Vladimir Putin forteller det russiske folk at de må ruste opp og være sterke for nå kommer NATO og tar dem. Her hjemme hører vi at opprustning er på plass og at vi må styrke NATO for nå kommer Russland og tar oss. Kjernen i argumentasjonen er en løgn og vil forbli en løgn. Noen tjener på dette. Ikke folk og ikke land, men en liten gruppe krigsprofitører som kjøper seg politisk makt og skremmer oss til taushet.

Samtidig har vi samme fiende i ISIS, som alle er redde for. Dog har vi ulike sett med allierte og samarbeidspartnere

NATO toppmøtet i Warszawa består av en kavalkade av statsledere som lover økt innsats og opprustning. I dag lovet NATO takknemlige polske myndigheter å utplassere 4000 soldater ved grensen mot Russland som en permanent styrke, Erna Solberg lovet at Norge ville stille med 200 av disse soldatene.

Verdens maktbalanse er i endring, USA er i krise, ikke minst på grunn av Irak-krigen. EU er også i krise med unntak av Tyskland som går økonomisk veldig bra. For første gang siden andre verdenskrig har nå Tyskland ambisjoner om ikke bare å være en økonomisk og sosial stormakt, men også en militær supermakt.  De siste årene, nesten umerkelig, har Tyskland økt sin militære kapasitet direkte gjennom større og mer kompetente styrker og indirekte gjennom meget gunstige rammebetingelser for tysk våpenproduksjon. Eksempelvis har Mercedes Benz bare 20% av sin omsetning fra biler, resten er våpenproduksjon.

Det er et uttalt ønske fra Tyskland om å få være med på internasjonale aksjoner og dermed få trening med styrker i andre land, dette skjer både under NATO flagg, EU styrker og gjennom FN. Vår egen NATO-sjef, Stoltenberg, har besøkt Tyskland ved flere anledninger og oppmuntret dem til å øke sine militærutgifter til to prosent av BNP, nesten en dobling av hva de har i dag. Tyskland er med sine 80 millioner innbyggere den fjerde største økonomien i verden. Trolig vil de plassere Japan på tredje plass i løpet av få år.  Lærdommen fra andre verdenskrig gjorde at man nesten alltid kunne stole på Tyskland på fredens side. Den tyske fredsbevegelsen frykter at det ikke kommer til å være tilfelle i fremtiden.

Russland er på niende plass over verdens største økonomier og raser nedover på listen. Med nesten dobbelt så mange mennesker som Tyskland har de på ingen måte råd til å være en trussel uansett hvor mye de måtte ønske det. NATO sin oppbygging på grunn av Putin og Russland, er en meget ujevn kamp. Europa er allerede, selv uten NATO i en helt annen militær divisjon enn Russland. Russlands militærutgifter er i dag på 8% av NATOs og 12 prosent av Frankrikes, Englands og Tysklands. Skal dette forklares i fotballtermer er det som om verdens beste fotballag, Barcelona, bestemte seg for å måtte kjøpe inn noen nye dyre spillere fordi de skal møte Askers guttelag.

Tyskland mener at NATO egentlig helt unødvendig. Det kan se ut som om Tyskland ønsker at Europa selv skal ta seg av sin sikkerhet, da med supermakten Tyskland i førersetet.  Dessverre innebærer dette ønsket en kraftig militær oppbygging i Europa.

Det er ikke uten grunn NATO holder sin summit i Polen. I kanskje enda større grad enn Norge elsker de NATO. Ikke som Norge, hvor NATO er en del av drømmen om USA, men på grunn av tiden under Sovjetunionen og erfaringene med at hvis de ikke er sterke vil de bli overkjørt av fremmede styrker.

Vi er tilstede på den alternative summit i Warszawa hvor fredsbevegelsen fra USA, Europa og Russland er tilstede under parolen «No To WAR, No To Militarism, Yes to Refuges».

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This