Queens of the Stone Age kommer til Oslo

0
14
Queens of the Stone Age Foto: Andreas Neumann

Ventetiden er over (snart) for de som ønsker å oppleve Queens of the Stone Age i Norge. – Det er Øya for fortsetter å kline til for neste sommers festival. Øya har nettopp offentliggjort to første navna til onsdag 7. august, Pulp og PJ Harvey. Nå følger de opp med et mok et kruttsterkt slipp til fredag 9. august.

Fredagen avsluttes av kraftrockerne Queens of the Stone Age på vår største scene. Garantert fredagsstemning, spør du oss! Dette blir deres første konsert i Oslo på over ti år, og deres eneste i 2024. I tillegg får du samme dag Øya-favorittene Big Thief og Wednesday. Se opp for flere gode Øya-nyheter de neste ukene!

Les: The Marvels: Superhelt-film flopper med rekordlav MCU-debut

Queens of the Stone Age er i storform og kommer til Tøyenparken for å runde av fredagskvelden. Deres åttende studioalbum In Times New Roman… ble utgitt sommeren 2023, og var deres første på seks år. Det er tredje skive på rad som nomineres til en Grammy for beste rockealbum. Om utgivelsen skreiv NME at «this is up there with their darkest, knottiest material to date, and will be appreciated all the more for it».

Bandleder Josh Homme har de siste ti åra hatt en stabil stab, som fortsetter bandets særegne veksling mellom det fengende og det mørke. Sammen leker de seg med moderne hardrock, blanda med influenser fra kraut, elektronika og undergrunnsmusikk. Blant tidligere medlemmer og bidragsytere på enkeltalbum, finner man et imponerende nettverk av anerkjente musikere.

Bandet ble opprinnelig starta som et samarbeid i undergrunnen etter at Homme hadde avslutta Kyuss og vært kort innom Screaming Trees. Omtrent samtidig satte han i gang det respekterte studioprosjektet Desert Sessions. Queens of the Stone Age bygde opp et lojalt publikum med de to første albuma, før det definitive gjennombruddet kom med Songs for the Deaf i 2002. Siden har populariteten holdt seg godt, og de har i omtrent 20 år toppa plakater på festivaler over hele verden. Bandet er stødige leverandører av gode musikkopplevelser, både på skive og fra scena.

Les på Sporten: Liverpool mål: Harry Kane nevner en Bayern-stjerne som er bedre enn ham

BIG THIEF (US)

I løpet av de siste åra har amerikanske Big Thief fått et stort publikum, også i Norge. Vi veit det er mange som har ønska seg kvartetten tilbake til Øya, og i 2024 skjer det. Bandet starta som duoen Adrianne Lenker og Buck Meek, før de etter hvert ble utvida til bandet vi kjenner Big Thief som i dag. Debutalbumet kom i 2016, men mange fikk øra opp med tredjealbumet U.F.O.F. i 2019. Det ble utgitt på det høyt respekterte selskapet 4AD. Samme år ga de også ut Two Hands og fortsatte oppturen med det innholdsrike Dragon New Warm Mountain I Believe in You i 2022. Siden har det kommet to nye singler, og det er god grunn til å glede seg til nytt album og nytt norgesbesøk.

Bandets følsomme og litt reserverte blanding av indie og folk får stadig kritikerros. Vi tror de er i stand til å nå enda flere musikkentusiaster i de kommende årene.

Exclaim!: – That Dragon New Warm Mountain I Believe in You’s vast ecosystem can support this multitude of sounds and voices is astonishing. Even more so is the way its greens seem to become greener — its skies more full of stars, its waters clearer — the more time you spend with it. It’s a universe all its own, clarified a bit more with every listen.

WEDNESDAY (US)

Wednesday fra North Carolina blander sår vokal, gode låter og støyende gitarer på en måte som har fått Pitchfork til å kalle dem “one of the best indie rock bands around”. Etter å ha starta som soloprosjektet til Karly Hartzman, er det nå et fullt band med utvida og kraftigere lydbilde. Gitarist Jake Lenderman har flere utgivelser på egen hånd, under navnet MJ Lenderman.

Etter en samling coverlåter året før, kom tredje ordinære Wednesday-album Rat Saw God ut våren 2023. Det fikk meget god mottakelse og bandet opplever nå økt oppmerksomhet på begge sider av Atlanteren. Vi gleder oss til å introdusere denne gjengen for Øya-publikummet.

Slantmagazine.com mener at låtene på den nye skiva: – …can be gentle and melodic at one moment, and aggressive and even violent in the next, cycling through an eclectic range of influences, from grunge to shoegaze to country-style balladry.

BEKREFTA ARTISTER TIL ØYA 2024

Pulp (UK) / Queens of the Stone Age (US) / PJ Harvey (UK) / Big Thief (US) / Wednesday (US)

tabola

No posts to display