The Marvels: Superhelt-film flopper med rekordlav MCU-debut

0
39
Advertisement

Spørsmålet er om vi begynner å bli lei superhelt-filmer eller om The Marvels rett og slett ikke treffer. The Marvels tjente bare 47 millioner dollar den første helgen i USA, noe som gjør den til Marvel Cinematic Universes dårligste åpning.

Avengers: Endgame skrev billetthistorie i 2019 ved å ta rekordstore 1,2 milliarder dollar i globalt billettsalg i åpningsrunden.

Les på sporten: Klar til å legge inn milliard-bud på Manchester United kapteinen

The Marvels, med Brie Larson, Iman Vellani og Teyonah Parris i hovedrollene, er en oppfølger 2019s Captain Marvel-film. Det var ned 67% fra den første filmen, sa analytiker David A Gross.

«Denne åpningen er en enestående Marvel-kassekollaps,» sa han, og la til at andre superheltepisode vanligvis overgår originalene, og The Marvels har et stykke igjen for å få tilbake produksjonskostnadene på 220 millioner dollar.

Teyonah Parris, som tidligere dukket opp i Candyman og If Beale Street Could Talk, spiller kaptein Monica Rambeau
Men det er ikke klart om dette gjenspeiler superhelttrøtthet på kino etter så mange enormt suksessrike storfilmer.

Guardians of the Galaxy Vol. 3, som åpnet på kino i mai, klarte seg bedre med 118 millioner dollar på i USA åpningshelgen.

Gross antydet at veksten av strømmetjenester kan redusere kinoinntektene, sammen med den nylig avsluttede skuespillerstreiken, noe som betydde at The Marvels-stjernene ikke var i stand til å gjøre reklamearbeid.

Han siterte også «fantasiløse og dårlige filmer» på tvers av sjangeren.

Les på Engelskeklubber: Maguire har fulgt planen hele veien


Forbes’ Dani Di Placido skrev i mars at superheltfilmer bare ikke føles essensielle lenger», og la til; «Marvel Studios ser ut til å lide av de samme problemene som tegneseriene gjorde, og ga ut for mye, for tidlig, noe som resulterer i en forvirret, trøtt publikum.»

For nesten et år siden antydet Miles Surrey at «etter 20 år og milliarder i kassainntekter tyder tidlige tegn på at tidevannet vender seg mot superhelter som den mest dominerende kraften i popkulturen». Han sa «meningsmålinger har støttet teorien om at superhelttrøtthet begynner å sette inn».

The Marvels ser Captain Marvel som prøver å redde et destabilisert univers ved hjelp av Ms Marvel, spilt av TV-showets Vellani og Captain Monica Rambeau, spilt av Parris.

Filmen fikk blandede anmeldelser fra kritikere, med New York Times som sa «du har sett denne filmen 32 ganger før» og Guardian kalte den «superhelter til null i lunken franchisetillegg».

Variety kalte det en «skitterende oppfølger lastet ned med MCU-bagasje», men Screen Rant påpekte at «Rotten Tomatoes-publikumsresultatet er mye bedre enn forventet etter negative tidlige anmeldelser».

tabola

No posts to display