Putin President i Russland i ti år til

0
410

Det flotte med russisk demokrati er at lederne selv kan bestemme hvor lenge de skal sitte med makten. President Putin sier han skal sitte til 2024, da må han gå av i en alder av 72 år. Dette i samsvar med grunnloven, ikke på grunn av alder, men på grunn av at han har regjert lenger enn en gjennomsnittlig tsar.

Det beste av alt er at President Putin forteller dette i et langt intervju med det russiske nyhetsbyrået Itar-TASS for å berolige folk. Itar-TASS er som de fleste andre store nyhetsbyråer i Russland under statlig kontroll.

En gjentagende setning var «Vi er sterke fordi vi har rett». Et tøft spørsmål om Putins helse svarer han med et smil som viser han fortsatt har mojo: «Bekymringer om det kan finnes bare i fiendens drømmer».

Putins makt over politikk, økonomi og mediesektoren er nesten ubegrenset. Siden han ble valgt til President i 2000 har han flyttet makt til sine hender og enda mer imponerende, han er ikke bare Russlands mektigste leder gjennom tidene, men trolig også den mest populære.

Alle i Russland elsker han og jo tøffere han er mot vesten jo mer elsker de. Tallene tale er klar, Putin har støtte fra 85% av det russiske folk, det er til og med mer enn Jagland på toppen av sin karrière.

I intervjuet med nyhetsbyrået beskylder Putin Vesten for bevisst har gått etter hans personlige venner på toppen av sikkerhetssektoren og næringsliv.

Det er disse menneskene som er i stor grad påvirket av blant annet innreiseforbud i Vest-Europa og USA.

«Intensjonen er å splitte Russlands elite og siden kanskje hele samfunnet, men vi står samlet» sier Putin med en stolt tåre i øyekroken.

tabola

No posts to display