Pstereo festivalen er i ferd med å bli Trondheims stolthet, med solid festivaldrift av tidligere radiomann Nils Heldal bra lineup og en del overraskelser. Tirsdag var festivalen utsolgt og med publikumsrekord, 7500 mennesker var i feststemning på Marinen både fredag og lørdag kveld.

Pstereo pikniken på dagen lørdag trakk 4000 mennesker.

Festivalen som headlinet med Biffy Clyro og Franz Ferdinand fra England hadde potensialet til å bli litt kjedelig og tradisjonell, men klarte gjennom en del overraskelser og meget gode konserter av band litt lenger ned å plakaten å holde på spenningen og levere et par supre festivaldager.

Etter et ekstremt bra sommervær i hele landet har vi blitt forholdsvis bortskjemte, været passet det var opphold begge dagene bortsett fra duskregn under konserten med Franz Ferdinand. Av andre kan det nevnes St Vincent som imponerte stort, The Fjords og Elliphant som ble definitive publikumsfavoritter. Tungvann var også i kjent driv, de er ekstremt samspilte og på vei oppover i musikklandskapet Highasakite.

Det er lett å sammenligne med Øya festivalen, det er mange likhetstrekk, Pstereo festivalen ligger ved vannet akkurat som Øya gjorde før flyttingen, det er et variert program (Øya er hakket hippere) og det er lagt inn områder, aktiviteter og boder som lager godstemning og mulighet for å bevege seg rundt.

– Jeg synes alle sammen har levert en fantastisk festival. Tilbakemeldingene fra publikum og artister er kjempegode. Skjenkekontrollen ga oss gode tilbakemeldinger, det har også politiet og vaktselskapet gjort. Det har vært lite tullball, sier Heldal til Adresseavisen.

 

Overskudd på årets festival sikrer at den kommer tilbake også neste år og var du der ikke i år burde du få det med seg. En ide kan være å prøve å øke kapasiteten noe slik at flere kan få med seg festivalen.