Denne helgen er mer enn 100.000 par fargede fotball lisser er delt ut som en del av en anti homofobi kampanje som har til formål å øke bevisstheten om diskriminering. Engelsk fotball er et godt sted å begynne, sporten har en kombinasjon av store profiler som har innflytelse over folkemeningen og samtid et stort problem med homofobi.

En rekke premier League spillere deltar, blant annet QPR midtbanespiller Joey Barton, Arsenal kaptein Mikel Arteta, og midtbanespiller Fabian Delph. Bak kampanjen står en gruppen Stonewall og formålet med helgens regnbuefarger på lissene er å prøve å utrydde homofobi i fotballen.

I tillegg til spillere som er aktive er det flere andre som deltar, inkludert tidligere England spiller Michael Owen, og ex-Tyskland og Aston Villas midtbanespiller Thomas Hitzlsperger – som kunngjorde at han var homofil etter han pensjonerte seg i fjor.

Spillere på tvers av alle divisjoner i det engelske Football League forventes å delta i kampanjen, med mer enn 100.000 par av regnbue lisser fordelt over hele landet. De har også dekorert Arsenal T-banestasjon med et regnbue-farget kryss.
James Taylor fra Stonewall uttaler: “Denne helgen setter fotballspillere og klubber opp og ned landet og snører opp for å vise sin støtte for å sparke homofobi ute av fotball.

“Vi er glade for å ha støtte fra Arsenal, Manchester City, støtte fra Premier League, FA og mange andre denne helgen for å bidra til å øke bevisstheten om homofobi i fotballen og behovet for å takle det.”